Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-09-2002 Aanvulling persberichten Heerlen/Kerkrade (RKey; 14.45 u) Dinsdag, 3 september 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; in gestolen auto
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht zag de politie op een parkeerplaats aan de Zandweg in Heerlen een auto met daarin een slapende man. Bij nadere controle van de auto kreeg de politie aanwijzingen dat de auto is gestolen, en bleek vervolgens dat de auto inderdaad als gestolen gesignaleerd stond. De in het voertuig slapende man, een 32-jarige man zonder woon/verblijfplaats werd wakker gemaakt en vervolgens aangehouden. De gestolen auto werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Nuth; aanhoudingen na openlijke geweldpleging
De politie maakt proces-verbaal op tegen een de afgelopen dagen viertal aangehouden jongeren / jongemannen (17 tot 20 jaar), allemaal uit Nuth. Die worden verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging / mishandeling op zaterdagnacht, 17 augustus jl. op de Markt in Nuth en terzake waarvan het slachtoffer, een 25-jarige man uit Nuth bij de politie aangifte heeft gedaan. Het slachtoffer liep die zaterdagnacht op de Markt samen met enkele vrienden toen daar een groepje jongeren stond die hen zonder enige reden uitscholden en hen achterna kwamen. Op de Nuinhofstraat werd het slachtoffer door enkele jongeren uit die groep ingehaald en vervolgens zonder enige reden geslagen geschopt. Daarbij liep het slachtoffer allerlei pijnlijke plekken, schaafwonden en twee afgebroken tanden op. Bij het door de politie ingestelde onderzoek terzake dit zinloze geweld kwamen de verdachten afgelopen dagen in beeld waarna ze dan ook werden aangehouden.