Provincie Drenthe

GS besluiten van 3 september 2002

Assen, 3 september 2002
Persberichtnummer 02-083



Positieve effecten Culturele gemeente van Drenthe Uit de tussenrapportage van het project Culturele gemeente van Drenthe blijkt volgens GS dat er positieve effecten uitgaan van de pilot. De lokale culturele infrastructuur wordt versterkt, samenwerking wordt bevorderd en de beeldvorming over cultuur wordt verbeterd. Aan het eind van dit jaar wordt een definitieve evaluatie uitgevoerd. In het voorjaar van 2003 komt GS met een voorstel voor de opzet van het project in de komende jaren.

Goedkeuring bestemmingsplan Museumhof Hoogeveen Op het braakliggende terrein aan het Prins Mauritsplein in Hoogeveen worden 34 appartementen gebouwd. GS hebben goedkeuring gegeven aan dit bestemmingsplan, dat een goede afronding vormt van de bestaande verbrokkelde pleinwand. Dit nieuwe bestemmingsplan wijkt nauwelijks af van het nu nog geldende plan Noord A2. Nieuw is dat het gebouw aan de achterzijde zo'n 5 meter breder wordt. Daarnaast loopt de bebouwing straks door langs het bestaande voetpad tussen de Brinkstraat en het Prins Mauritsplein waardoor een duidelijke verbinding ontstaat tussen deze twee straten.
De bedenkingen van omwonenden over onder andere de hoogte en diepte van het gebouw zijn ongegrond verklaard.

Verklaring van geen bezwaar voor gemeentehuis Tynaarlo in Vries De realisatie van het gemeentehuis van Tynaarlo is een stap dichterbij gekomen. Gedeputeerde staten geven een verklaring van geen bezwaar af voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis in Vries. De gemeente Tynaarlo heeft een studie gedaan naar vijf mogelijke locaties en zijn tot de conclusie gekomen dat de voorliggende locatie goed aansluit bij één van de grotere kernen in de gemeente en dat deze redelijk centraal is gelegen. GS zijn van mening dat het nieuwe gemeentehuis naar aard en omvang zorgt voor een stedenbouwkundige afronding van de noordzijde van Vries en het gebouw niet storend is vanwege de afstand met de karakteristieke boerderijen in de omgeving.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl