Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 3-09-2002
Persberichten van dinsdagmiddag 03 september 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 5 september 17.00 uur. Telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59.

Zonder rijbewijs

Hoogeveen Vanmiddag reed een 40-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Jacob Catsstraat. Omdat agenten wisten dat hij geen rijbewijs heeft werd hij staande gehouden. Hij reageerde laconiek op de bekeuring en zei dat hij toch door bleef rijden, ongeacht de hoogte van de boete. Hij had geen geld om de opleiding voor een rijbewijs te betalen. Hij werd gewaarschuwd dat bij een volgende keer zijn auto nog wel eens in beslag genomen kon worden. Dan koop ik weer een andere was zijn reactie.

Inbraak auto

Assen Afgelopen weekend werd de auto van een 27-jarige man uit Gasselternijveen opengebroken toen deze auto aan de Speenkruidstraat stond. Op grove wijze werd de auto opengebroken waardoor veel schade ontstond. De man mist zijn mobiele telefoon en zijn radio/cd-speler. Schadebedrag nog niet bekend.

Inbraak stationsrestauratie

Werd vannacht ingebroken in de stationrestauratie aan de Spoorstraat. De 59-jarige eigenaar deed aangifte. Er werd een groot raam ingegooid waardoor men naar binnen kon. Daar werd rookwaar weggenomen Schadebedrag nog niet bekend.