Gemeente Eemnes


* Gemeenteberichten week 36 (datum mededeling 5 september 2002) Gemeentediensten gesloten
Kinderopvang in Eemnes
Informatieavond over tijdelijke locatie kinderopvang
* Landelijke collectieve sloopregeling
Gemeenteberichten week 36
Bouwplannen

- Nieuweweg 42, uitbreiden woning, ingekomen op 26 augustus 2002.
- Zeeltweg 28, bouwen woning, ingekomen op 26 augustus 2002.
- Rietgors 51, vergroten woning, ingekomen op 30 augustus 2002.
- Goyergracht-Noord sectie A, 2020, plaatsen berging, ingekomen op 28 augustus 2002.
Verleende toestemming/bouwvergunningen

- Scholekster 21, bouwen entreeportaal en verbeteren schuur, verzonden op 26 augustus 2002.

- Wakkerendijk 178 en 178 A, verbouwen boerderij tot twee woningen, verzonden op 27 augustus 2002.
Loman of de heer Schiere van de sector VROM.

Gemeentediensten gesloten

Vrijdag 13 september zijn het gemeentehuis en het Eemnesser deel van de gemeentewerf gesloten in verband met de jaarlijkse uitgaansdag van het personeel.
Voor aangifte van overlijden of geboorte kunt u terecht bij de basisadministratie in het gemeentehuis van 8.00 tot 8.15 uur.

Kinderopvang in Eemnes: de laatste ontwikkelingen

Dit voorjaar is in opdracht van de gemeente een inventarisatie gemaakt van de behoefte aan kinderopvang in Eemnes. De uitkomst van dat onderzoek maakt duidelijk dat realisatie van kinderopvang op korte termijn zeer wenselijk is. Vervolgens is een beleidsvisie opgesteld op grond waarvan concrete plannen werden gemaakt.
Omdat waarschijnlijk pas na 2005 voor een permanent onderkomen voor kinderopvang gezorgd kan worden, zullen wij de voorziening voorlopig moeten huisvesten op een tijdelijke locatie. Het voornemen voor tijdelijke huisvesting op het terrein ten oosten van de Hilt wordt op 30 september 2002 aan de raad voorgelegd.
Uit telefonische reacties die wij met regelmaat ontvangen blijkt dat veel ouders hun kinderen nu al willen inschrijven voor een plaats in de toekomstige kinderopvang. Tot nu toe was daar nog geen gelegenheid voor, omdat de keuze voor de organisatie die de opvang gaat aanbieden nog niet definitief is. Wij verwachten dat deze beslissing op korte termijn genomen zal worden.

Om tegemoet te komen aan de wens van ouders zal op het gemeentehuis een intekenlijst gelegd worden, waarop men kan aangeven dat men belangstelling heeft. Deze geïnteresseerden ontvangen zo snel mogelijk de informatie over waar en wanneer zij zich kunnen aanmelden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw R. van der Veen, tel. 5390674
Informatiebijeenkomst over tijdelijke locatie kinderopvang Op maandag 9 september om 20.00 uur vindt in de Tuinzaal van de Hilt een informatiebijeenkomst plaats over de voorgenomen tijdelijke locatie voor kinderopvang. Wethouder mevrouw Aarsen zal op deze avond een toelichting geven op het plan om een tijdelijke voorziening te plaatsen op het terrein, ten Oosten van de Hilt (nu in gebruik als hondenuitlaatterrein ).
Vragen over de aard en de omvang van de voorziening, de opzet en de procedure, hopen wij op deze avond te beantwoorden. Wanneer u ook vragen heeft of wilt reageren op dit plan, bent u van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw R. van der Veen, tel. 5390674.

Landelijke collectieve sloopregeling GLTO

In veel gemeenten worden momenteel sloopvergunningen afgegeven aan agrariërs die in het kader van de Regeling Beëindiging Veehouderijtakken (RBV) bedrijfsgebouwen willen slopen.

Om agrariërs te ondersteunen bij de sloop van bedrijfsgebouwen heeft GLTO (Gewestelijke Land- en Tuinbouw Organisatie) samen met haar zusterorganisaties in Limburg en Noord-Brabant een collectieve sloopregeling opgezet. De sloopregeling is bedoeld voor deelnemers aan de Regeling Beëindiging Veehouderijtakken, maar ook andere agrariërs die gebouwen willen slopen kunnen deelnemen.

De gezamenlijke aanpak heeft veel voordelen voor de boeren. Deelnemers zijn in veel gevallen gunstiger en voordeliger uit dan dat ze de sloop individueel regelen. GLTO heeft met het sloopbedrijf AVR een contract kunnen afsluiten. Dit heeft geleid tot een gunstige prijs- en kwaliteitsverhouding. Bovendien zijn de deelnemers ook verzekerd van een zorgvuldige en milieuverantwoorde aanpak. In Limburg zijn al goede ervaringen opgedaan met deze collectieve sloopregeling. Tot nu toe heeft ongeveer de helft van de geïnteresseerden besloten de sloopwerkzaamheden door het bedrijf uit te laten voeren.

Boeren die meer informatie willen over de collectieve sloopregeling of willen deelnemen aan de regeling kunnen zich melden bij het GLTO Informatiecentrum, telefoon (0900) 2020550. Aanmelding per e-mail is ook mogelijk via info@glto.nl.