Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 3-09-2002 2e persbericht van dinsdag 3 september 2002

Politieberichten

Eindhoven: Beroving
Dinsdagmiddag rond 12.05 uur is een 30-jarige vrouw uit Eindhoven slachtoffer geworden van beroving van haar tas. Zij fietste over de Javalaan. Plotseling voelde ze een harde ruk aan haar schoudertas. Ze zag dat de passagier van een scooter haar tas vast had. Direct daarop reden de daders op de scooter weg. In de tas zaten diverse pasjes, persoons-bescheiden, sleutels en ruim 1000 euros.

Helmond Aanrijding met gewonde
Dinsdagmorgen rond 11.30 uur raakte bij en aanrijding op het Gerardusplein een 65-jarige fietser uit Helmond gewond. Een 25-jarige automobilist uit Helmond reed daar achteruit en verleende geen vrije doorgang aan de fietser. De fietser klaagde over pijn aan de benen.

Helmond: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Dinsdagmiddag rond 13.40 uur is op de Veestraat een 20-jarige vrouw uit Helmond aange-houden. Bij het verlaten van de winkel ging het poortalarm af. De vrouw bleek 2 blouses, een truitje, 3 cds, mascara, lipstick en een rammelaar te hebben weggenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Deurne: Aanrijding met gewonden
Dinsdagmorgen rond 8.45 uur raakten bij een aanrijding op de kruising Eikenlaan Snoert-sebaan 3 personen gewond. Een 65-jarige automobilist uit Boekel reed, komende uit de richting Liessel, voornoemde kruising op. Hij verleende geen voorrang aan een 41-jarige automobilist uit Deurne, die op de kruising reed. De bestuurders en een 41-jarige passagiere uit Deurne raakten gewond. Allen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Son: Schennispleger
Een onbekende man heeft maandagavond rond 21.45 uur een 46-jarige vrouw uit Son lastig gevallen. Zij liep over het fietspad van de Gentiaanlaan. Plotsklaps stond de man naakt voor haar. Het betrof een blanke man, dik van postuur en mee-eters in het gezicht. Hij droeg een beige hoedje en een blauwe stofjas. De man had een zonnebril op.

Oirschot: Diefstal auto
Tussen maandagavond 21.45 en dinsdagmorgen 10.30 uur is vanaf de Moriaan een rode personenauto, Opel Kadett, kenteken TR-30-HV, gestolen.

Oirschot: Diefstal tuinset
Afgelopen nacht zijn uit een achtertuin van een woning op de Kastanjehof een tuintafel en 6 tuinstoelen, waarde 490 euro, gestolen.

Budel: Autogordelcontrole
Dinsdagmorgen is op de Meemortel een autogordelcontrole gehouden. 18 automobilisten zijn gecontroleerd. 12 daarvan kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Deurne: Inbraak in een woning
Tussen maandagavond 23.30 en dinsdagmorgen 7.30 uur is ingebroken in een woning op de Niers. Aan de achterzijde is het slot van de toegangsdeur geforceerd. Uit de woning verdwenen sieraden, 3 gsms met 2 opladers, een naaimachine en geld.

Uit een woning op de Amer zijn afgelopen nacht sieraden, een videocamera, een fototoestel en geld gestolen. Aan de achterzijde is het slot van de toegangsdeur geforceerd.

Geldrop: Roodlichtcontrole
Dinsdag is op het Bogardeind een roodlichtcontrole gehouden. 29 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het negeren van het roodlicht.

Mierlo: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Dinsdagmiddag om 13.00 uur is op de Margrietlaan een 41-jarige man uit Mierlo aangehou-den. Hij had daar uit een winkel een doosje lucifers weggenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.