Arrondissementsparket Alkmaar

Alkmaar, 3 september 2002

Onderzoek gaat door: alle getuigen worden gehoord Verdachte aangehouden schietincident Hoorn

De politie heeft vanmorgen een man opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 36-jarige Amsterdammer. Het slachtoffer werd 30 april 's avonds in het café de Volendammer in Hoorn neergeschoten. De verdachte is afkomstig uit Zwaag. De politie heeft direct na de aanhouding huiszoeking gedaan.

Het slachtoffer werd op 30 april in een plaatselijk café in Hoorn door zijn hoofd geschoten. Een week later is hij aan de verwondingen overleden. De politie is direct begonnen met een groot onderzoek om dit misdrijf op te lossen. Er is een RBT samengesteld dat bestaat uit 15 rechercheurs.

Uit het onderzoek is tot dusver niet gebleken dat de gewelddadige dood het gevolg is van een criminele afrekening. De politie vermoedt dat het gaat om een ruzie met een willekeurige bezoeker van het café die met grof geweld is beslecht.
Een groot deel van het onderzoek bestaat uit het horen van getuigen die aanwezig waren op het moment dat er geschoten werd. Hoewel het café vol met bezoekers was, wordt de recherche tot nu toe geconfronteerd met veel getuigen die geen verklaring wensen af te leggen.

Uiteindelijk hebben getuigenverhoren voldoende concrete aanwijzingen opgeleverd op grond waarvan de verdachte is aangehouden. Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie zal onverminderd doorgaan met het benaderen van personen van wie wordt vermoed dat ze getuige zijn geweest van de schietpartij en die daar nog geen verklaring over hebben afgelegd.