Gemeente Papendrecht

25 juli 2002

Fifty fit in De Hooght

In zwembad De Hooght wordt woensdag 4 september een introductieles gegeven van een nieuwe activiteit: Fifty fit. Dit is een activiteit voor 50-plussers.
Dat zwemmen gezond is, is velen bekend. En juist ouderen hebben baat bij zwemmen. Door de opwaartse druk van het water lijkt het lichaam iets lichter en beweegt de zwemmer op een onbelaste manier. Ook functioneren de spieren veel beter door het warme water. Zwembad De Hooght organiseert Fifty fit daarom speciaal voor 50-plussers. Fifty fit bestaat uit allerlei zwemactiviteiten (met gebruik van materialen) en eventuele ondersteuning van muziek. Deze ingrediënten samen zorgen voor een gezellige en gezonde les.
De oefeningen zijn erop gericht het gehele lichaam soepel en in goede conditie te brengen c.q. te houden en worden verzorgd door een speciaal opgeleide instructrice/instructeur. Deelnemers hoeven niet goed te kunnen zwemmen om aan de activiteit deel te nemen. Fifty fit wordt gegeven op woensdag in het diepe bad tussen 10.30 en 11.00 uur en in het ondiepe bad van 11.15 tot 11.45 uur. Na de les is er tijd voor een lekker kopje koffie. Het water is overigens 31 graden en dus lekker van tempratuur.
Voor inlichtingen kan men terecht aan de kassa van het zwembad of bellen met 078-6151436.