Gemeente Hoorn


Wethouder Helling stelt website
over wonen in gebruik

Persbericht d.d.: 26 augustus 2002

Woensdag 4 september verschijnt de website Wonen in Hoorn op het net. Wethouder A. Helling zal met een druk op de knop de website officieel in werking stellen. Op de website staat alles over huren, kopen en verbouwen van huizen in Hoorn. Naast de website is ook een brochure 'Wonen in Hoorn' uitgebracht.

Www.woneninhoorn.nl is een initiatief van gemeente Hoorn, projectontwikkelaars, makelaars, Intermaris woondiensten en het Kadaster. Deze partijen hebben samengewerkt om één virtueel loket te ontwikkelen waar inwoners terecht kunnen met al hun vragen over bouwen en wonen in Hoorn. Inwoners hebben nu in één oogopslag een overzicht van alles wat met het kopen, huren of verbouwen van een woning in Hoorn heeft te maken.

De website is een digitale balie bouwen en wonen. De website dient als informatiebron voor mensen die in Hoorn willen gaan wonen, binnen de gemeentegrenzen willen verhuizen of verbouwingsplannen hebben. De website onderscheidt zich met name doordat het niet alleen informatie van de gemeente bevat, maar ook informatie van projectontwikkelaars, makelaars etc. U vindt er bijv. het aanbod nieuwbouwwoningen, informatie over bestaande koop- en huurwoningen. Verder is er ook een onderdeel financiën, waar u inzicht krijgt in alle bijkomende kosten die bij het kopen van een woning komen. Daarnaast kunnen geïnteresseerden zich bijv. ook inschrijven voor een koopwoning of een vrije sector kavel.

Een samenvatting van de website staat in de brochure 'Wonen in Hoorn' . Deze brochure bevat meer algemene informatie over wonen in Hoorn en is met name bedoeld voor mensen die minder bekend zijn met Hoorn en omgeving. De brochure is gevuld met wetenswaardigheden over voorzieningen, recreatie, kopen en huren. Vervolgens kan de geïnteresseerde surfen naar de website voor meer informatie. De brochure kunt gratis verkrijgen bij de afdeling communicatie van de gemeente Hoorn, of kunt aanvragen via de website woneninhoorn.nl.

De heer A. Helling, wethouder Communicatie, zal de website officieel in werking stellen. Met een druk op de knop wordt de digitale balie geopend verklaard. Naast de officiële openingshandeling zullen Dick Olie, van Olie Vastgoed en Peter Langenberg van Zeeman Vastgoed, ook aan het woord komen. Zij zijn twee van de medeoprichters van de website 'Wonen in Hoorn.nl'.

---
Laatste wijziging deze pagina: 2 september 2002