Heijmans N.V.

Reactie Heijmans op aankondiging boete NMa

Via een persbericht van 3 september jl. maakte de Nederlandse Mededingingsautoriteit (Nma) bekend aan Heijmans een boete op te leggen van 3 keer 4500 euro. De boete is opgelegd in verband met een onderzoek in februari jl. door de NMa bij Heijmans naar aanleiding van een klacht door de gemeente Amsterdam over mogelijke onregelmatigheden bij aanbesteding van de Noord-Zuidlijn door die gemeente.
Heijmans heeft alle medewerking aan NMa toegezegd en verleend. Onder andere door aanwijzing van een vertegenwoordiger/ woordvoerder alsmede door verlening van toegang tot alle gewenste ruimten, documenten en apparatuur. Nadat de door NMa voor verhoor benaderde medewerkers van Heijmans zelf aangaven dat informatie verkregen kon worden via de aangewezen woordvoerder, kondigde NMa een boete aan. Heijmans moest hiervan uit de pers vernemen.
De rechtmatigheid van deze boete wordt door Heijmans betwist. Heijmans benadrukt dat rondom de aanbesteding van de Noord-Zuidlijn door haar geen onregelmatigheden zijn begaan en ziet de herhaalde aankondiging door NMa vanwege de disproportionaliteit in rechtsgang als kennelijke opvoering van druk op de sector, in het bijzonder Heijmans, als een beschadiging van de reputatie van beide.

Voor informatie:
Heijmans N.V.
Concerndienst communicatie
A.H.M. van Lith
Tel: 073 - 528 92 32
E-mail: flith@heijmans.nl