Ingezonden persbericht

Nieuwe directeur plan nederland

Per 1 oktober a.s. heeft Plan Nederland (voorheen Foster Parents Plan) een nieuwe directeur

AMSTERDAM, 20020903 -- Gisteren heeft bestuursvoorzitter P.A. Voûte de heer Paul M. Lem voorgesteld aan de medewerkers van Plan Nederland. Paul Lem, voormalig algemeen directeur van De Nationale Regiopers, begint per 1 oktober 2002. Hij zal dan leiding gaan geven aan één van de grootste ontwikkelingssamenwerkingsorganisaties van Nederland. Paul Lem was één van de 220 sollicitanten die hebben gereageerd op een advertentie waarin Plan Nederland aangaf op zoek te zijn naar een nieuwe directeur. Van alle kandidaten werd Paul Lem als meest gekwalificeerd beoordeeld. Hij heeft ruime managementervaring opgedaan in het bedrijfsleven.

National Director
Als directeur van Plan Nederland zal Paul Lem de dagelijkse leiding op zich nemen van een organisatie met 80 medewerkers. Daarbij zal hij nauw samenwerken met het bestuur van Plan Nederland. Eén van de belangrijkste taken van Paul Lem is -om samen met medewerkers, vrijwilligers en sponsors- het kindgerichte ontwikkelingswerk van Plan Nederland breed onder de aandacht te brengen van het publiek. En daarbij het vertrouwen terug te winnen dat Plan werkt voor de toekomst van kinderen.

Selectieprocedure en aanstelling
De zoektocht naar een nieuwe directeur heeft twee maanden geduurd. Aan de benoeming van Paul Lem is een uitgebreide selectieprocedure voorafgegaan. Plan Nederland heeft op 15 juni een vacature voor een nieuwe National Director geplaatst in NRC Handelsblad en De Volkskrant. Plan Nederland ontving 220 reacties op deze advertentie.

Belangrijke criteria waarop de sollicitanten werden beoordeeld waren affiniteit met ontwikkelingssamenwerking en ruime ervaring op het gebied van management en marketing en communicatie. Van alle kandidaten kwam Paul Lem als meest gekwalificeerd naar voren.

Paul Lem
Paul Lem (1947) heeft ruime ervaring op het gebied van marketing en communicatie en ervaring met het leidinggeven aan grote organisaties. De laatste vier jaar was hij Algemeen Directeur van De Nationale Regiopers en daarvoor was hij directeur bij Wegener. Daarnaast heeft Paul Lem diverse bestuursfuncties bekleed bij een uiteenlopend aantal organisaties zoals de Stichting Reclame Code en het Genootschap voor Reclame. Paul Lem staat bekend als een dynamische en doelgerichte manager. Deze eigenschappen en werkervaringen alsmede zijn affiniteit met ontwikkelingssamenwerking gaven de doorslag bij de keuze van Paul Lem als nieuwe directeur. Hij gaat deze functie per 1 oktober 2002 bekleden.

Met het binnenhalen van Paul Lem verwacht Plan Nederland een goede balans binnen haar management team te vinden. Ruime managementervaring, kennis en ervaring op het gebied van kindgerichte ontwikkelingssamenwerking en ruime kennis van communicatie en werving, geven de organisatie weer de daadkracht die het nodig heeft om te werken aan een betere toekomst voor kinderen.

Plan Nederland
Plan Nederland is een kindgerichte ontwikkelingsorganisatie met activiteiten in 45 programmalanden. De primaire doelstelling van Plan Nederland is het realiseren van een structurele verbetering van de levensomstandigheden van kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. Plan Nederland voert programma's en projecten uit in de directe leefomgeving van kinderen. Plan Nederland is lid van de koepelorganisatie Plan International. Teneinde haar internationale herkenbaarheid en zichtbaarheid te vergroten heeft Foster Parents Plan Nederland besloten haar naam te veranderen in Plan Nederland.



Ingezonden persbericht