Gemeente Bergen


Prijzen jubileummarkt
Sectorhoofd Middelen
Nieuwe vormgeving infopagina Grens en Maas
De Cirkel haalt textiel op
Bezoek de maandelijkse raadsvergadering
U bent van harte welkom dinsdag 10 september tijdens de maandelijkse vergadering van de raad van de gemeente Bergen. De vergadering begint om 19.00 uur met het vragenuur voor u en is in het gemeentehuis

Op de agenda staan (onder voorbehoud) de volgende punten:


1. Opening.

2. Spreekrecht burgers (Art. 14 RvO).

3. Vragenrecht Raadsleden (Art. 37A RvO).

4. Vaststelling definitieve Raadsagenda (Art. 8, lid 3 RvO).
5. Voorstel tot vaststelling van de notulen van de vergadering van 9 juli 2002.

6. A) Afscheid van Raadslid J.J.J. Kersten; B) Onderzoek geloofsbrieven van benoemd lid van de Raad dhr. E.J. Dilweg;
C) Voorstel tot toelating van dhr. E.J. Dilweg tot lid van de Raad; D) Afleggen eed/belofte door dhr. E.J. Dilweg.

7. Voorstel om te voorzien in een vacature in de commissie voor de bezwaar- en beroepschriften.

8. Voorstel om geen bedenkingen te uiten m.b.t. het voornemen van het college om in te stemmen met de bestuursstructuur van W.A.A.
9. Voorstel tot vaststelling van het Beleidsverslag ABW, IOAW en IOAZ 2001.

10. Voorstel tot instemming met de Regio Begroting 2003.
11. Voorstel m.b.t. opleidingsplan 2002-2003 voor raadsleden.
12. Voorstel m.b.t. treffen van voorzieningen Legionellapreventie.
13. Voorstel om te besluiten dat de vaststelling van een plan van nieuwe scholen 2003/2004 en 2005/2006 achterwege kan blijven.
14. Voorstel tot vaststelling van het Onderwijsachterstandenplan 2002-2006 Gemeente Bergen.

15. Voorstel tot standpuntbepaling inzake reactie op bouwstenen reconstructie Maasduinen.

16. Voorstel tot bekrachtiging noodverordening Houseparty (art. 176, lid 3 Gemeentewet).

17. Begrotingswijzigingen voortvloeiende uit voorgaande agendapunten.
18. Vragen ex. artikel 37 RvO van F. Pekema inzake toeristisch ambtenaar.
Jubileummarkt

Prijzen Jubileummarkt

Op 21 juni vierde de weekmarkt in Nieuw Bergen haar 25-jarig jubileum. Onderdeel van dit jubileum was een jubileumloterij: bij elke aankoop op de markt werd een lot verstrekt.
Twee prijzen zijn nog niet afgehaald. Een geldprijs van 75,- is gevallen op nummer 03783, een cadeaubon van 10,- is gevallen op nummer 03281

U kunt uw prijs tegen inlevering van het lot voor 1 oktober aanstaande tijdens de openingstijden van het gemeentehuis afhalen bij de afdeling Bestuur.
Sectorhoofd Middelen

Afscheid Theo Giesen

Op donderdag 29 augustus heeft de gemeente afscheid genomen van Theo Giesen, hoofd sector Middelen. Hij heeft 41 jaren in overheidsdienst gewerkt. Zijn eerste en zijn laatste werkgever was de gemeente Bergen. Theo Giesen is in 1961 als 18-jarige bij de gemeente Bergen begonnen en heeft zich 10 jaren voor onze gemeente ingezet. Daarna heeft hij gewerkt bij de gemeenten Budel, Ubbergen, Ravenstein en Maasbree om in 1987 weer terug te keren op zijn uitgangspunt. Deze keer in de functie van hoofd van de sector Middelen. Daarnaast is hij als lid van het Industrieschap ook belast geweest met de behartiging van deze belangen.

Opvolger

Bij het vertrek van Theo verliest de gemeente een medewerker die door al zijn collega's zeer werd gewaardeerd. Wij hopen dat hij in de toekomst mag genieten van alle goede zaken, waar hij nu ruimschoots de tijd voor krijgt.

Zijn functie als sectorhoofd Middelen is inmiddels ingevuld door de heer Leon Engels. Tot aan zijn benoeming bij onze gemeente was hij werkzaam bij gemeente Sevenum.
Nieuwe vormgeving infopagina Grens en Maas
Infopagina op twee pagina's
Zoals u kunt zien, brengt de uitgever van de Grens en Maas dit weekblad vanaf deze week uit op halfdagblad-formaat. Dit betekent dat ook de vormgeving van de gemeentelijke informatiepagina is aangepast.

Het resultaat ligt voor u. Voortaan verschijnt de gemeentelijke informatie op twee pagina's; pagina twee en drie van de Grens en Maas.

Vaste rubrieken

Natuurlijk zijn de verplichte rubrieken nog steeds te herkennen aan de duidelijke koppen. Als u een bouwvergunning heeft aangevraagd, een boom wilt kappen of een vergunning wilt voor een tentfeest houd dan deze rubrieken goed in de gaten. Verder vindt u op de informatiepagina's ook andere belangrijke zaken terug; agenda's voor openbare vergaderingen, informatie over afvalinzameling of uitleg over bepaalde nieuwe maatregelen. Daarnaast kunnen er op de gemeentelijke informatiepagina's nieuwtjes, uitnodigingen of verslagen van officiële gelegenheden staan.

Wekelijks

De gemeentelijke informatiepagina's verschijnen wekelijks in de Grens en Maas. Er staat informatie van de gemeente in voor u. Lees deze informatie dan ook wekelijks, dan mist u niets. U kunt deze informatie ook lezen op de website van de gemeente,
www.bergen.nl. Ook aan de vormgeving van de website wordt gewerkt. Vanaf woensdag 9 oktober is deze nieuwe website online. Vanaf deze datum staan ook veel producten en diensten van de gemeente op de site en kunt u diverse formulieren direct uitprinten.

Ruimte voor Bergens nieuws

De nieuwe Grens en Maas biedt behalve een full-color voorpagina, ook meer ruimte voor Bergens nieuws. Zowel vóór in dit weekblad als achter in dit weekblad staan nieuwtjes over Bergen. In totaal besteedt de krant vijf pagina's aan de gemeente Bergen, dit is inclusief de gemeentelijke pagina's. Aankondigingen van feesten, winnaars van (sport)wedstrijden, jubilarissen, verslagen van festiviteiten of ander belangrijk Bergens nieuws krijgt dus meer ruimte. Maak hiervan gebruik en fax, mail of bel met de redactie van de Grens en Maas als je iets kwijt wil.
De Cirkel haalt textiel op
Op woensdag 11 september haalt recyclingbedrijf De Cirkel weer textiel op in de gemeente Bergen. Het textiel wordt in de gehele gemeente opgehaald, dus ook in alle kernen en het buitengebied.

Dit jaar komt De Cirkel nog twee keer bij u langs. Na de inzameling van 11 september kunt u op 13 november nog textiel aanbieden.

Wij hopen dat de regelmatige inzameling van textiel steeds betere resultaten oplevert, zodat uiteindelijk geen textiel meer bij het afval belandt. Met textiel wordt bedoeld: alle soorten kleding; schoenen; huishoudtextiel; gordijnen etc..

Zakken

Enkele dagen voor de inzameling, worden huis-aan-huis zakken met opdruk verspreid. Het is de bedoeling dat u textiel in deze plastic zak doet, en 's morgens vanaf 8.00 uur op de stoeprand klaarzet. Heeft u meer dan één zak, dan mag u uiteraard ook andere met textiel gevulde zakken klaarzetten.

Milieuvriendelijk

De Cirkel sorteert het ingezamelde textiel uit voor haar eigen kringloopwinkel. Hier is een steeds grotere vraag naar goede en goedkope gebruikte kleding. Het resterende textiel wordt afgezet bij collega-bedrijven en textielsorteerderijen. De achterliggende doelstelling van deze inzameling is dat er uiteindelijk geen herbruikbaar textiel bij het afval terechtkomt en textiel dus op een milieuvriendelijke wijze wordt hergebruikt.
Meer informatie
Voor meer informatie met betrekking tot de inzameling, kunt u bellen met De Cirkel, telefoon (077) 382 77 66.