UNIVALID BIOPROCESSING BV

Univalid start Bioproces contractresearch BV

LEIDEN 4 September 2002 - Univalid Holding bv, de snelst groeiende breed spectrum dienstverlener voor de biofarma en farma industrie in Nederland, neemt per 1 september 2002 een deel van de Bioproces activiteiten van BIRD Engineering bv (TU Delft spin-off) over. Beide ondernemingen zijn actief op het gebied van contractonderzoek en consultancy voor de internationale Life Science & Technology industrie. De verwachte toename aan nieuwe medicijnen en de behoefte aan efficiënte en betrouwbare bioprocessen die beter opschaalbaar zijn vormen de achterliggende motieven.
De overname heeft geleid tot de totstandkoming van een nieuw lid van de Univalid groep van ondernemingen: Univalid Bioprocessing bv. Iedere Univalid onderneming levert specialistische diensten aan de (bio-) farmaceutische arena. Univalid Holding tezamen met haar onderliggende ondernemingen hebben op dit moment meer dan 80 hoog opgeleide werknemers in dienst en opereren vanuit Leiden (Bioscience Park), Groningen (Meditech Center), Nijmegen (Mercator Science en Technology Park) en Stockholm.

Univalid Bioprocessing neemt het track record, de wetenschappelijke medewerkers en de laboratoriumfaciliteiten van BIRD Engineering Downstream Processing over. De nadruk ligt op de ontwikkeling van efficiënte geïntegreerde productieprocessen en innovatieve Unit Operations, zoals Simulated Moving Bed (SMB) technologie. Univalid Bioprocessing heeft een bewezen sterke achtergrond in de ontwikkeling van innovatieve zuiveringsprocessen voor grootschalige (bio-) farmaceutische producten, waaronder antibiotica, recombinante eiwitten en monoclonale antilichamen.

Univalid Bioprocessing zal de activiteiten op het gebied van procesontwikkeling voor haar huidige klanten voortzetten en zal zich verbreden in het gebied waar GMP en Regulatory Compliance van belang zijn. De synergie met Univalid Compliance & Validation en met Univalid Engineering biedt de mogelijkheid om dergelijke innovatieve procestechnologie toe te passen in de (bio-) farmaceutische productieprocessen. Doelstelling zal ten alle tijde blijven: ontwikkeling van slimme processen met een verbeterde productiviteit en proceseconomie op iedere gewenste productieschaal.

BIRD Engineering zal zich gaan concentreren op haar activiteiten op het gebied van fermentatietechnologie, moleculaire biologie en op de werving en selectie van hoog opgeleid personeel voor de Europese biotechnologische industrie. BIRD Engineering heeft verschillende contracten met multinationals volbracht voor de ontwikkeling van duurzame processen en producten op basis van biotechnologie.


---