Korps: Friesland, plaats: Fryslân 4-09-2002
Politieberichten van 3/9 (13.00) t/m 4/9 (07.00)

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 13.55 uur fietste een 49-jarige inwoonster van Leeuwarden over de Prins Hendrikstraat. Hier werd een langzaam fietsende fietser ingehaald. Bij het naar links gaan werd de vrouw geraakt door de spiegel van een personenauto. De vrouw is, met waarschijnlijk een hersenschudding, overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets is overgebracht naar het bureau.

Sneek: aanhouding na belediging
Dinsdag omstreeks 16.45 ging de politie naar een woning aan de E. Halbertsmastraat omdat een 17-jarige inwoner van Sneek voor overlast zorgde. Toen de man de woning uitkwam beledigde hij de politie, niet allen verbaal, ook spuugde hij naar de agenten. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij werd om 18.30 uur weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: diefstal uit auto
Dinsdag tussen 08.40 uur en 17.00 uur werd ingebroken in en auto die stond geparkeerd aan de Elzenstraat. Het slot van de passagiersdeur werd geforceerd. Gestolen werd een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 21-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Grou: controle visactes
Dinsdag tussen 13.00 en 20.30 uur is van een vijftiental vissers de visakte gecontroleerd. Dit gebeurde o.a. op de Pomprak, Koldijksterrak en Krom Slootrak. Alle vissers hadden hun papieren in orde.

Noardburgum: te veel gedronken, rijbewijs ingevorderd Woensdag om 02.00 uur werd een 34-jarige automobilist uit Garyp gecontroleerd op de Zwette. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 705 ug/l, goed voor een rijverbod van acht uur. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: snelheidscontrole
Dinsdag tussen 19.45 en 20.15 uur werd op snelheid gecontroleerd op de Tesselschadestraat. Een overtreder reed 77 km per uur. In de Willem Lodewijkstraat werd gecontroleerd tussen 20.15 en 21.00 uur. Hier werden drie snelheidsovertredingen geconstateerd, de snelste reed 65 km per uur.

Oldeholdtwolde: aanrijding met letsel
Woensdag om 03.00 uur reed een 19-jarige automobilist uit Leek in noordelijke richting over de A32. Hier week hij uit voor een overstekende haas. Door de manoeuvre kwam hij met de linkerwielen in de middenberm. Daaran werd een stuurcorrectie naar rechts gemaakt, de auto schoot de rijbaan over en belandde in een slootwal in de rechterberm. De auto stuiterde terug en kwam op de kop tot stilstand. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis De Tjongerschans overgebracht. De auto is afgesleept.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272