Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 4/9/2002
Auteur: Rob Luijten

Handgranaat tussen aardappels

TILBURG Medewerkers van een aardappelsorteerbedrijf aan het Heieinde kregen dinsdagmiddag om 16.45 uur de schik van hun leven toen zij tussen de aardappels een handgranaat aantroffen. Het projectiel werd door de gewaarschuwde politie onder een berg zand veiliggesteld. Daar ligt het in afwachting van de EOD te wachten tot het onschadelijk wordt gemaakt. Gezien de staat van de handgranaat is hij waarschijnlijk uit de tweede wereldoorlog afkomstig en bij het aardappelrooien uit de grond gekomen.

Politie neemt bromfiets in beslag

TILBURG De politie heeft dinsdagmiddag om 16.50 uur een bromfiets in beslaggenomen die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. Bij een poging tot controle van de bromfiets ging de 31 jarige bestuurster er als een haas van door. Zij rende in de Thomas van Aquinostraat een café binnen en verschanste zich op het toilet. Pas nadat zij daar door de agenten vanaf werd gehaald, bleek dat de dame geen bromfietscertificaat had, dat zij onterecht oranje i.p.v. gele platen voerde en dat er met het framenummer was geknoeid. De Tilburgse kreeg een proces-verbaal en haar bromfiets werd voor nader onderzoek in beslaggenomen.

Slachtoffer neemt foto van zijn belager mee naar politie

TILBURG Een 15 jarige Tilburger werd dinsdag, rond de klok van 17.15 uur van zijn GSM beroofd aan het Bart van Peltplein in Tilburg. Hij deed aangifte, en nam meteen een foto van zijn belager mee. Rond voornoemde tijd kwam het slachtoffer uit een supermarkt aan het Bart van Peltplein lopen en werd aangesproken door een leeftijdgenoot. Deze had een beugelslot in zijn handen. Hij eiste de GSM van het slachtoffer op onder de bedreiging dat hij hem anders met het beugelslot dood zou slaan. Nadat het slachtoffer onder deze dreiging zijn GSM had afgegeven stapte zijn belager op een bromfiets en reed richting Hoefstraat weg. Op dat moment kreeg het slachtoffer het idee om bij de supermarkt navraag te doen of het voorval op de beveiligingscamera was vastgelegd. Toen dit inderdaad zo bleek te zijn kreeg de aangever een print van de foto van zijn belager mee naar de politie. De politie stelt een nader onderzoek in.