Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 4 september 2002

* WAPENS IN WONING
De politie van het district Zuid heeft dinsdag tijdens een onderzoek in een woning aan de Verboomstraat, enkele wapens aangetroffen. Tijdens een zoeking vonden politiemensen een vuurwapen en een ploertendoder. De wapens zijn in beslag genomen. De eigenaar van de wapens, de 30-jarige bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

* VROUW BEROOFD
Woensdagmorgen rond twee uur werd in het Zuiderpark een 20-jarige Rotterdamse, van een feestje op weg naar huis, door twee knapen beroofd van haar handtelefoon en halsketting. De vrouw liep bij het Zuidplein, toen het tweetal haar aansprak en meetrok naar het Zuiderpark. Daar kreeg ze enkele klappen en werden haar het mobieltje en de halsketting afgenomen.

* ZES JONGENS IN ZWEMBAD AANGEHOUDEN NA AANRANDING EN VECHTPARTIJ

MET ZWEMBADPERSONEEL
SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Schiedam hield dinsdagmiddag kort na vijf uur in een zwembad aan de Prinses Beatrixlaan zes jongens uit Rotterdam, in leeftijd variërend van veertien tot zestien jaar aan, wegens aanranding en vervolgens openlijk geweld tegen zwembadpersoneel. Het zestal had in het zwembad een meisje aangerand. Toen zwembadmedewerkers ingrepen kreeg een vrouwelijk personeelslid een klap in haar gezicht, terwijl een mannelijk personeelslid in z'n kruis werd getrapt. De zes jeugdige Rotterdammers werden voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.

* BESTRIJDING DRUGSOVERLAST
De Wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft dinsdagmiddag en -avond op de West-Kruiskade weer een actie gehouden gericht tegen drugsdealers en overlast. Er werden drie mannen aangehouden terzake van dealen. Zij waren in het bezit van 49 eenheden heroïne/cocaïne, welke in beslag werden genomen. Twee personen kregen een oproeping uitgereikt naar aanleiding van het openlijk gebruik van verdovende middelen, een ander voor het drinken van alcoholhoudende drank op straat. Eén man werd aangehouden terzake van mishandeling.

* BEJAARDE MAN OVERLEDEN NA VLAMVATTEN KLEDING BIJ AANSTEKEN SIGAAR

BRIELLE - Dinsdagmiddag kort na half vijf vatte in een woning in de Venkelstraat de kleding van de 82-jarige bewoner vlam, toen hij een sigaar wilde opsteken. Het slachtoffer trachtte nog zijn in brand staande kleding zelf te doven, maar dat lukte niet. In de keuken van z'n woning bezweek hij echter en overleed.
* SNELHEIDS-, GORDEL- EN BROMFIETSCONTROLES

Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield dinsdagmorgen radarsnelheidscontroles op de Laan op Zuid en Stadionweg, terwijl 's middags op de Crooswijksebocht en autogordelcontrole en in de wijk Het Oude Noorden een bromfietscontrole werd gehouden. Tussen acht uur en half twaalf hielden op de Laan op Zuid 52 van de 1600 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur, terwijl daar '50' is toegestaan. Op de Stadionweg hielden tussen kwart over acht en half twaalf 195 van de 1962 passerende automobilisten zich niet aan de 50 km-limiet. Hoogste score bedroeg hier 99 km/uur. Tussen kwart voor drie en vijf uur werd op de Crooswijksebocht een autogordelcontrole gehouden, waarbij 27 automobilisten en/of hun mede-inzittenden op de bon gingen. In de wijk het Oude Noorden werd daarna een rijdende bromfietscontrole gehouden. Acht bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van een helm, terwijl één bromfietsbestuurder werd aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde.

* TE HARD
RIDDERKERK - De Verkeerspolitie controleerde woensdagmorgen vroeg op de westbaan van de Rijksweg A16 de bestuurder van een personenauto. De 50-jarige man uit Delft had met zijn auto op het gedeelte, waar een maximum snelheid geldt van 100 km/u, met een snelheid van zo'n 170 kilometer per uur gereden. Hij kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op de oostbaan van de Rijksweg A16 ging even later een 33-jarige automobilist uit Sliedrecht in de fout. Ook hij reed met een snelheid van zo'n 170 kilometer per uur, daar was 100km toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.