Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 4-09-2002
Persberichten van woensdagmorgen 04 september 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 5 september 17.00 uur. Telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59.

Ongeval met letsel

Meppel Gistermiddag vond een aanrijding plaats tussen een personenauto en een ambulance die optische- en geluidssignalen voerde. Een 47-jarige vrouw uit Meppel reed met haar auto over de Blankenstein en zag en hoorde niet dat een ambulance naderde vanaf de afrit van de A 32. Op de kruising botsten beide autos tegen elkaar waarna de vrouw met haar auto tegen een andere auto botste die wel voor de ambulance was gestopt. Vervolgens kwam zij in een droge sloot tot stilstand. Zij werd met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht maar kon na onderzoek naar huis. Niet bekend of het ongeval gevolgen heeft gehad voor de inzittenden en patiënt van de ambulance.

Hoogeveen Gisteravond reed een 16-jarige jongen uit Hollandscheveld op zijn bromfiets over het fietspad van de Mr. Cramerweg. Bij het passeren van twee naast elkaar rijdende fietsers raakte hij de buitenste fietster. Dit meisje (leeftijd onbekend) kwam evenals de bromfietser hierdoor te vallen. De bromfietser liep geen schade of letsel op. Het meisje werd met gezichtsletsel naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht.

Emmen De oproep in de media heeft succes gehad. Een 21-jarige vrouw uit Emmen meldde zich na het lezen van het bericht in de krant over het ongeval tussen twee fietsers op het fietspad langs de Hondsrugweg. Zij verklaarde dat de haar tegemoetkomende jongen uit Borger achterom keek waarop zij hem toeschreeuwde en uiterst rechts ging rijden. Toch knalde de jongen tegen haar aan. De jongen verontschuldigde zich volgens haar en omdat ze de bus zag die ze moest halen ging ze verder. Later realiseerde zij zich dat ze geen gegevens hadden uitgewisseld. Zij liep ook schaafwonden op en schade aan haar fiets en kleding.

Alcomobilist

Kerkenveld Vannacht werd een 25-jarige man uit Hoogeveen gecontroleerd toen hij met zijn auto over de Gedempte Wijde Wijk reed. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 0,8.

Inbraak in autos

Havelte Werden in de nacht van maandag op dinsdag in drie autos ingebroken die op hetzelfde adres aan de Dorpsstraat stonden. Er werden GSMs, organizers, autoradios en gereedschap weggenomen. Schadebedrag ongeveer 15.000 euro. De 46-jarige eigenaar deed aangifte.

Diefstal

Schoonebeek Gisteravond werden drie huishoudtrappen weggenomen die een winkelier aan de Pallert vergeten was binnen te zetten. Deze trappen werden later aangetroffen in een auto in de omgeving. Voor deze diefstal werden een 25-jarige man uit Hintham en een 37-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Zij bekenden de diefstal.

Verkeerscontrole

Meppel Gisteravond werd een verkeerscontrole gehouden aan de Steenwijkerstraatweg. Er werden 23 bekeuringen uitgedeeld, de meeste voor het niet dragen van een autogordel maar ook voor het ontbreken van een fietsverlichting, ten onrechte voeren van mistlichten en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Opeens heb je het..

Beilen Gisteravond reden de treinen tussen Hoogeveen en Assen met een zogenaamde lastgeving. De reden hiervan was dat bij de spoorwegovergang op de Zuidmaten te Beilen een blote man en vrouw stonden. Toen agenten ter plaatse kwamen waren de beiden al weer redelijk aangekleed. De 31-jarige man en de 25-jarige vrouw uit Hoogeveen zeiden dat zij hadden gehoord dat je enorme kick kreeg als je naakt naar rijdende treinen keek en dat wilden zij nu uitproberen. Zij schaamden zich dat zij betrapt werden en zouden het advies om dat niet meer te doen opvolgen.

Installatie districtchefs

Assen - Politie Drenthe heeft twee nieuwe districtschefs. Als chef van het district Noord is benoemd mevrouw Alice Vellinga en als chef van het district Zuid-Oost de heer Ronald Zwarter. Mevrouw Vellinga is afkomstig van de regio Flevoland en de heer Zwarter van de regio Kennemerland.

Ter gelegenheid van deze benoemingen vindt op 5 september a.s. om 15.00 uur de officiële installatie plaats in restaurant-partycentrum De Hertenkamp, Hertenkamp 10 te Assen.

Na de installatie door de korpsbeheerder, mevrouw D. van As-Kleijwegt, is er gelegenheid om kennis te maken met mevrouw Vellinga en de heer Zwarter.

Persvertegenwoordigers worden uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.