Gemeente Ede

Gemeenteraadslid R. Bon overleden

Met leedwezen hebben burgemeester en wethouders van Ede kennis genomen van het overlijden op 2 september 2002 van de heer R. Bon. Hij was sinds 14 april 1998 raadslid in de gemeente Ede. De heer Bon was 66 jaar oud.

Robert Bon kwam als lid van de VVD in de gemeenteraad van Ede. Sinds mei 1999 vertegenwoordigde hij de door hem opgerichte politieke partij Liberaal Ede. Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart dit jaar was hij lijsttrekker voor Liberaal Ede. Zijn kandidatenlijst behaalde twee raadszetels voor wie hij fractievoorzitter was.

De heer Bon had zitting als lid of plaatsvervangend lid in een groot aantal raadscommissies waaronder de commissies MVM (o.a. middelenbeleid, volksgezondheid en milieu), EGROS (economie, grondzaken en ruimtelijke ontwikkeling stedelijk gebied), AZ (algemene zaken), VRS (volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en sport), VOB (verkeer en openbaar beheer), WZW (werk, zorg en welzijn), OCR (onderwijs, cultuur en recreatie) en financiële beheerszaken. Hij was voorzitter van de hoorcommissie bestemmingsplannen, later de hoorcommissie Bestemmingsplanprocedures BPP.

Sinds april dit jaar was de heer Bon nestor van de gemeenteraad.

De heer Bon vestigde zich in 1988 vanuit Amsterdam in Ede. Hij was getrouwd en vader van een zoon.

Burgemeester en wethouders hebben te kennen gegeven de verdiensten van de heer Bon voor de gemeente Ede met waardering en respect te willen herdenken. In de raadsvergadering op 3 oktober 2002 spreekt de burgemeester een herdenkingswoord uit over het overleden raadslid. De begrafenis vindt plaats op vrijdag 6 september.

technische realisatie:
Terrazur