Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 4 september 2002

Dagelijkse berichten

Winsum: inbraak in school
Op de Onderdendamsterweg in Winsum is maandagnacht in een school ingebroken. De daders forceerden enkele ruiten door deze in te gooien. Uit de school werden onder meer computers, diverse audioapparatuur, microscopen en een geldkist weggenomen. De daders wisten te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Zuidbroek: Duitse automobilist rijdt te hard
Op de snelweg A7, ter hoogte van Zuidbroek, liep dinsdagochtend een 25-jarige automobilist uit Kaltenkirchen (Duitsland) tegen de lamp toen hij met een snelheid van 171 km/uur een onopvallend politievoertuig passeerde. De politieagenten wisten de Duitser te achterhalen en tot stoppen te dwingen. Aan het politiebureau moest de snelle rijder 327 Euro boete betalen. Hij mocht daarna zijn weg naar huis vervolgen.

Hoogezand: geweldpleger aangehouden
Een 29-jarige man uit Winschoten is dinsdagavond in de Spoorstraat Zuid in Hoogezand aangehouden voor mishandeling en vernieling. De geweldpleger had kort daarvoor in de Groen van Prinstererstraat zijn 22-jarige vriendin uit Groningen geslagen en geschopt. Ook had hij zonder enige aanleiding een deuk getrapt in geparkeerde personenauto. De agenten wisten na een korte zoektocht de verdachte te traceren en met enig gepast geweld aan te houden. Hij werd ingesloten. Zowel de vriendin van de man als de eigenaar van de vernielde auto doen aangifte.

Winschoten: ongeval met letsel
Op de Oostwolderweg in Winschoten raakten dinsdagmiddag een bromfietser en een fietser met elkaar in aanrijding. De bromfietser, een 16-jarig meisje uit Heiligerlee hield in een bocht niet voldoende rechts, waarna ze tegen de fietster, een 40-jarige vrouw uit Oostwold met haar twee kinderen botste en allen vervolgens ten val kwamen. Het meisje moest ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd. De moeder en de kinderen raakten licht gewond. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Delfzijl: man aangehouden voor rijden onder invloed De politie heeft dinsdagavond op de Kustweg een 32-jarige automobilist uit Zeerijp aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek 0,75 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt en mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten.

Groningen: man (23) geraakt door schoten op Claremaheerd Een 23-jarige man uit Groningen is dinsdag rond middernacht aan een been gewond geraakt door een aantal schoten die op hem werden afgevuurd. Het slachtoffer reed op een bromscooter op de Claremaheerd toen er uit een rode personenauto twee mannen stapten waarvan er één aantal schoten loste. Daarna vertrok de auto met daarin drie personen met hoge snelheid. Het slachtoffer werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie kon enige tijd later, nadat de bij het schietincident betrokken auto werd gesignaleerd op de Wilhelminakade, de wagen tot stoppen brengen in de Bandoengstraat. De beide inzittenden, een 20-jarige vrouw uit Groningen en een 22-jarige man uit Groningen, werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Een vuurwapen werd niet aangetroffen. De verdachten zitten vast voor nader onderzoek en verhoor. De zoektocht naar de derde betrokken persoon is ingezet. Op de Claremaheerd heeft de politie een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld en getuigen gehoord. Een rechercheteam is bezig met het onderzoek.

Groningen: man tankt zonder te betalen
De politie kreeg dinsdagmiddag de melding dat er een automobilist had getankt bij een benzinestation aan de Beneluxweg en zonder af te rekenen was weggereden. De 26-jarige bestuurder uit Groningen werd op de Korreweg gesignaleerd en daar staande gehouden. Bij onderzoek bleek de bedrading van de auto doorverbonden te zijn. Na contact met de eigenaar van de auto bleek de auto sinds het weekend weg te zijn. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: winkeldief in de kraag gevat
Een 38-jarige man uit Assen werd dinsdagmiddag aangehouden nadat hij uit een kledingwinkel aan de Vismarkt drie spijkerbroeken had weggenomen. De Assenaar werd aangehouden nadat twee getuigen de man op een brommer achter na reden. Dat viel een motoragent op omdat beide in de haast zonder helm reden. Met behulp van de agent werd de winkeldief ingerekend. Op het bureau bleek hij nog een gevangenisstraf van twee maanden tegoed te hebben. Hij is overgedragen aan justitie.

Groningen: man (48) mishandelt vriendin
De politie werd dinsdagochtend gezonden naar de Menadostraat waar een 22-jarige vrouw met een bebloed gelaat op de stoep stond. Ter plaatse verklaarde de vrouw dat zij geslagen was door haar 48-jarige vriend die woont in de Menadostraat. De man werd aangehouden voor mishandeling en voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Het slachtoffer werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Zij doet aangifte tegen de man.

Groningen: inbreker overlopen en aangehouden
Een bewoonster van een woning aan de Thomassen a Thuessinklaan werd dinsdagnacht wakker van geluiden en trof een man aan in haar keuken die rustig aan het eten was. Met dat de vrouw een buurman waarschuwde sprong de inbreker van het balkon zon 3.5 meter naar beneden. Uit de woning was een horloge en een mobiele telefoon weggenomen. Korte tijd later troffen agenten een 19-jarige man uit Groningen aan op de Petrus Campersingel die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij was in het bezit van de weggenomen goederen en werd ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: aanrijding met snorfietser
Op de kruising van de Turfsingel met de WA Scholtenstraat vond dinsdagavond een aanrijding plaats tussen een 17-jarige snorfietser uit Groningen en een 44-jarige automobilist uit de stad. Bij de botsing kwam een 17-jarige passagiere uit Hoogezand van de snorfietser ten val. Zij liep beenletsel op en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Groningen: man (22) trapt fietser onderuit
Een 22-jarige man uit Groningen werd dinsdagavond op de Paterswoldseweg aangehouden omdat hij een 19-jarige fietser uit Groningen ten val bracht. De man verklaarde tegenover de politie kwaad te zijn omdat hij een bus gemist had. Toen een familielid de man kwam ophalen moest hij wachten met oversteken voor passerende fietsers. Hij trapte uiteindelijk tegen de 19-jarige fietser aan die ten val kwam en een slag in zijn achterwiel opliep. Na verhoor van de opgewonden Stadjer werd hij met een proces-verbaal op zak op vrije voeten gesteld.

Groningen: man vernielt fietsen
De politie hield dinsdagavond een 30-jarige Stadjer aan voor vernieling van een aantal fietsen in de Pioenstraat. Een getuige had gezien dat de man met de fietsen had gegooid en tegenaan getrapt waardoor een fietswiel kapot raakte. De vernieler werd aangehouden en verklaarde zijn actie doordat hij kwaad was vanwege problemen in zijn woonomgeving. Hij kreeg een proces-verbaal en werd heengezonden.

Groningen: man mishandeld
Op de Noorderstationstraat werd een 33-jarige man uit Groningen dinsdagmiddag mishandeld door een nog onbekende man. Getuige zagen dat het slachtoffer een vuistslag kreeg en enige trappen van zijn belager. De politie zocht direct met meerdere eenheden naar de verdachte maar vooreerst zonder resultaat. De Groninger werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)