Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-09-2002 Persbericht district Heuvelrug, 09.40 uur

Hennepkwekerij opgerold

VEENENDAAL Dinsdag heeft de politie in een woning aan het Jan Roeckplantsoen een hennepkwekerij opgerold. Aan de hand van binnengekomen informatie trof de politie een kwekerij met 21 stekken en 32 hennepplanten aan. De politie heeft al het materiaal in beslag genomen en vernietigd.De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidscontrole Grebbeweg

RHENEN Dinsdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Grebbeweg waarbij 131 overtredingen werden geconstateerd. De controle werd gehouden tussen 14.45 uur en 17.00 uur. In totaal werden 1856 voertuigen gemeten waarvan 131 bestuurders een overtreding maakten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Jij kent de dader, maar de dader kent jou ook?
Meld misdaad anoniem
Bel 0800 7000

ANONIEME MELDLIJN NIEUW HULPMIDDEL IN STRIJD TEGEN CRIMINALITEIT

UTRECHT - Het publiek op een laagdrempelige manier bij de bestrijding van criminaliteit betrekken. Dat is het doel van de anonieme meldlijn die woensdag 4 september start. De gratis meldlijn 0800 7000 gaat een jaar proefdraaien in de politieregios Utrecht, Amsterdam-Amstelland, Haaglanden, Twente en IJsselland.

Vaak houdt angst voor wraak van de dader burgers tegen verdacht crimineel gedrag te melden. Met de komst van de anonieme meldlijn hoeft het publiek niet meer bang te zijn en krijgt zij een extra mogelijkheid om de veiligheid in de wijk te vergroten. Om de anonimiteit te waarborgen is er geen nummerherkenning en worden alle andere wegen om het nummer van de beller te traceren geblokkeerd. Ook is het telefoonnummer niet terug te vinden op de (gespecificeerde) telefoonrekeningen van mobiele en vaste telefoons.

Soorten misdaden
De meldlijn is bedoeld voor alle soorten misdaad waaronder: (auto)diefstallen, inbraken, berovingen, hennepkweek, moord en doodslag, wapenhandel, drugshandel, mensenhandel, overvallen, verkrachtingen, mishandeling, geweld op straat, brandstichting, enzovoorts. Ook kunnen fraudezaken zoals oplichting, verzekeringsbedrog en fraude met creditcards gemeld worden.

Concrete informatie
De melding is alleen bruikbaar wanneer deze duidelijke informatie over de dader(s) bevat (lichaamskenmerken en kleding) en/of de omstandigheden (plaats, tijdstip). Ook moet de melding concrete informatie over de vermeende misdaad (fraude of beroving) bevatten. Het publiek kan zeven dagen in de week van 10.00 tot 22.00 uur bij de meldlijn terecht.

Samenwerking
Het telefoonnummer is geen politiemeldlijn, maar een algemeen meldpunt voor misdaad. De meldlijn is een samenwerkingsverband tussen de overheid en het bedrijfsleven en een initiatief vanuit de maatschappij. Aan het project werken de politie, het Verbond van Verzekeraars, de Nederlandse Vereniging van Banken en de ministeries van Justitie en Binnenlandse zaken en Koninkrijkrelaties mee.

Onderzoeken verkort
Met de meldlijn hoopt de politie dat belangrijke informatie in een vroeg stadium binnenkomt, zodat bestaande onderzoeken in looptijd bekort worden. Ook wordt verwacht dat door meldingen nieuwe onderzoeken gestart kunnen worden. Na een jaar wordt bekeken of de meldlijn in het hele land wordt ingevoerd.


-----------------------