Politie Amsterdam-Amstelland

Kind overlijdt na val
4-9-2002. Gisteravond even na halftien viel een jongetje van 22 maanden van een balkon op de derde verdieping van een woning in de Watergraafsmeer. Het slachtoffertje werd naar een ziekenhuis overgebracht en is daar overleden.


---

Hoofd tussen hek
4-9-2002. Een tweejarig jongetje kreeg gistermiddag rond vier uur de schrik van zijn leven. Hij kwam met zijn hoofdje vast te zitten tussen de spijlen van een tuinhekje. Omdat het jongetje met geen mogelijkheid was los te krijgen, moesten hulpdiensten ter plaatse komen. De brandweer heeft met een betonschaar de spijlen van het hekje doorgeknipt. Het jongetje kwam met de schrik vrij. Man gewond na val
4-9-2002. Vannacht net na twee uur is een 43-jarige man gewond geraakt bij een val van de tweede verdieping uit een woning in de Indische buurt. Het slachtoffer was in het bezit van diverse goederen uit de bewuste woning. De man is naar een ziekenhuis overgebracht en met onbekend letsel opgenomen. Hoe de zaak precies in elkaar zit, is nog niet duidelijk. Het slachtoffer en de bewoner van het huis, die niet aanwezig was, zijn bekenden van elkaar.
Overval videotheek
4-9-2002. Gisteravond rond kwart voor tien heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een videotheek aan de Middenweg. Twee mannen liepen de zaak binnen en bedreigden de twee aanwezige personeelsleden en een klant met een vuurwapen. Zij maakten een onbekend geldbedrag buit en verlieten de winkel. De daders vluchtten weg in de richting van de Kamerlingh Onnesweg. Er raakte niemand gewond.


---

Amokmaker
4-9-2002. Gistermiddag heeft de politie op de Da Costastraat een man aangehouden die de bestuurder van een auto had mishandeld. Deze bestuurder was even daarvoor tegen de auto van de verdachte aangereden. Toen de politie erbij kwam ging de verdachte over de rooie en haalde uit met een metalen staaf die hij in zijn auto had. Een politieagente raakte hierbij gewond.