Ingezonden persbericht


Persbericht

Vinden.nl Volledig Vernieuwd

Amsterdam - 4 september 2002 Vanaf vandaag is Vinden.nl, de meest gebruikte meta-zoekmachine van Nederland, geheel vernieuwd. De vormgeving én het zoeksysteem zijn grondig onder handen genomen. Ondanks het negatieve marktsentiment heeft Vinden.nl, dankzij haar succes, fors kunnen investeren in haar site en zoeksysteem.

Dankzij de vernieuwde vormgeving van de homepage is laadtijd 60% korter dan de vorige versie. De pagina is veel compacter en overzichtelijker ingedeeld en de gebruiker heeft geen last van overbodige informatie. Daarnaast zorgt het vernieuwde zoeksysteem en de verbeterde internetgids voor een 47% snellere afhandeling van zoekopdrachten.

Om ruchtbaarheid aan het bovenstaande te geven is een uitgebreide online marketing campagne gestart. Banners zullen ondermeer worden ingezet op Planet, Vizzavi, Tiscali, RTL.nl, Zonnet, Locatienet, De Telefoongids en vele anderen. Naast banners zal er ook gebruik worden gemaakt e-mail marketing in verschillende nieuwsbrieven.

Enkele nieuwe zoekfuncties


* Relevante zoekopdrachten
Onderaan de resultaten pagina s worden indien beschikbaar relevante, vaak aanvullende zoekopdrachten getoond van andere Vinden.nl gebruikers.


· Gevonden categorieën

Bovenaan de zoekresultaten worden nu ook relevante categorieën getoond die afkomstig zijn uit de internetgids, zo kunnen gebruikers die normaal geen gebruik maken van de internetgids deze toch benutten.
* Vernieuwd familiefilter
Als het familiefilter is ingeschakeld, zal het systeem zijn best doen erotische en gewelddadige inhoud volledig uit te sluiten. In tegenstelling tot het familiefilter van Ilse, wordt bij Vinden.nl de gehele site afgeschermd. Jeugdige gebruikers kunnen dan bijvoorbeeld niet stiekem toch naar de erotiek-channel surfen.


- ALGEMENE INFORMATIE -

Vinden.nl is een meta-zoekmachine die optimale resultaten geeft, omdat het gebruik maakt van de beste resultaten van andere zoekmachines en deze combineert. Daarnaast biedt Vinden.nl op haar website diverse andere zoekfuncties om een zo compleet mogelijke Nederlandstalige zoekportal te creëren.

Vinden.nl maakt deel uit van Quote Media, uitgever van de tijdschriften ELLE, ELLE Wonen, ELLE Eten, Santé, Quote, Quote Finance, Emerce en diverse Quote gidsen. Daarnaast is Quote Media sinds 2000 gestart met E-commerce. Deze tak is gevestigd in Amsterdam-Osdorp.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Vinden.nl, Jan-Willem Tusveld, tel. 06-20406080