Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-09-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.15 uur

Scootercontrole

HOUTEN- Op dinsdagmiddag werd een scootercontrole gehouden op de Oud Wulfseweg.

Bij deze controle werden een groot aantal bromfietsen en scooters gecontroleerd. Motorrijders brachten de brommer/scooterrijders die in Houten reden naar de controleplaats. In totaal werden 26 bekeuringen uitgereikt voor oa: Het hebben van een te groot motorvermogen, rijden zonder helm, te hard geluid van uitlaat en het onverzekerd rijden. Er werden 4 niet goedgekeurde uitlaten gedemonteerd.

Een 28-jarige bromfietser uit Houten werd gecontroleerd bij de controleplaats en bleek alcohol gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 1.25 promille en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval letsel

VIANEN- Op dinsdagavond vond er een aanrijding plaats waarbij twee personen gewond raakten.

Omstreeks 20.00 uur reed een 20-jarige automobilist uit IJsselstein over de Prins Bernhardstraat en had niet in de gaten dat voor hem een auto stilstond om af te slaan. Hij botste hier vervolgens tegenaan.

De twee inzittenden van de aangereden auto, 18 en 20 jaar afkomstig uit Vianen, raakten gewond aan nek en been en werden vervoerd naar het ziekenhuis.

Roekeloze automobilist raakte rijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN- Op dinsdagavond vond er op de Plettenburgerlaan een aanrijding plaats veroorzaakt door een roekeloze automobilist.

Omstreeks 22.20 uur zagen agenten een 32-jarige automobilist uit Tull en t Waal rijden. De agenten zagen de man met hoge snelheid over de busbaan rijden en negeerde het rode verkeerslicht. Direct hierop reed de man tegen een automobilist aan die voor het verkeerslicht stond te wachten. Door deze aanrijding ontstond er blikschade. Onderzoek wees uit dat de man alcohol had gedronken en werd meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij onder de norm van 0.5 promille bleef. De man kon wel zijn rijbewijs inleveren voor zijn roekenloze rijgedrag en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Jij kent de dader, maar de dader kent jou ook?
Meld misdaad anoniem
Bel 0800 7000

ANONIEME MELDLIJN NIEUW HULPMIDDEL IN STRIJD TEGEN CRIMINALITEIT

UTRECHT - Het publiek op een laagdrempelige manier bij de bestrijding van criminaliteit betrekken. Dat is het doel van de anonieme meldlijn die woensdag 4 september start. De gratis meldlijn 0800 7000 gaat een jaar proefdraaien in de politieregios Utrecht, Amsterdam-Amstelland, Haaglanden, Twente en IJsselland.

Vaak houdt angst voor wraak van de dader burgers tegen verdacht crimineel gedrag te melden. Met de komst van de anonieme meldlijn hoeft het publiek niet meer bang te zijn en krijgt zij een extra mogelijkheid om de veiligheid in de wijk te vergroten. Om de anonimiteit te waarborgen is er geen nummerherkenning en worden alle andere wegen om het nummer van de beller te traceren geblokkeerd. Ook is het telefoonnummer niet terug te vinden op de (gespecificeerde) telefoonrekeningen van mobiele en vaste telefoons.

Soorten misdaden
De meldlijn is bedoeld voor alle soorten misdaad waaronder: (auto)diefstallen, inbraken, berovingen, hennepkweek, moord en doodslag, wapenhandel, drugshandel, mensenhandel, overvallen, verkrachtingen, mishandeling, geweld op straat, brandstichting, enzovoorts. Ook kunnen fraudezaken zoals oplichting, verzekeringsbedrog en fraude met creditcards gemeld worden.

Concrete informatie
De melding is alleen bruikbaar wanneer deze duidelijke informatie over de dader(s) bevat (lichaamskenmerken en kleding) en/of de omstandigheden (plaats, tijdstip). Ook moet de melding concrete informatie over de vermeende misdaad (fraude of beroving) bevatten. Het publiek kan zeven dagen in de week van 10.00 tot 22.00 uur bij de meldlijn terecht.

Samenwerking
Het telefoonnummer is geen politiemeldlijn, maar een algemeen meldpunt voor misdaad. De meldlijn is een samenwerkingsverband tussen de overheid en het bedrijfsleven en een initiatief vanuit de maatschappij. Aan het project werken de politie, het Verbond van Verzekeraars, de Nederlandse Vereniging van Banken en de ministeries van Justitie en Binnenlandse zaken en Koninkrijkrelaties mee.

Onderzoeken verkort
Met de meldlijn hoopt de politie dat belangrijke informatie in een vroeg stadium binnenkomt, zodat bestaande onderzoeken in looptijd bekort worden. Ook wordt verwacht dat door meldingen nieuwe onderzoeken gestart kunnen worden. Na een jaar wordt bekeken of de meldlijn in het hele land wordt ingevoerd.


-----------------------