NMBS

28/08/02

Spoorwerkzaamheden tussen Kalmthout en Essen

De overweg aan de Grensstraat in Essen moet dicht voor onderhoudswerkzaamheden van vrijdagmorgen 30 augustus tot woensdagnamiddag 11 september. Er staat een wegomlegging voor het wegverkeer aangeduid via overweg van de Moerkantsebaan. Vanaf maandagochtend 16 september tot woensdagnamiddag 25 september krijgt de overweg van de Donkweg in Essen een opknapbeurt. Via Nieuwe Heikant en de Paveljoenweg blijft Essen bereikbaar.

De seininrichting op de spoorlijn 12 tussen Kalmthout en Essen wordt gemoderniseerd. Dit project omvat de vervanging van het slagboommechanisme, de lichten en bellen van de overwegen. Gedurende deze omschakeling wordt de overweg bewaakt en zorgt spoorpersoneel voor de manuele bediening van de slagbomen. De verkeerspolitie biedt de nodige hulp. De werkzaamheden beginnen telkens om 6.30 uur en zijn klaar voor de avondspits begint.

Eerst aan de beurt is de overweg Statiestraat in Kalmthout op 9 september.

's Anderendaags staat de overweg van de Frans Raatsstraat op de werkkalender. Op 11 september kan er verkeershinder zijn aan de overweg van de Middenstraat in Essen. Laatste in de rij is de Donkweg op 12 september.

© 2002 NMBS