Gemeente Moerdijk


GEMEENTE LEGT ALCOHOLGEBRUIK OP STRAAT AAN BANDEN

In de bebouwde kommen van alle kernen van de gemeente Moerdijk is het binnenkort verboden op straat alcoholhoudende drank te drinken of aangebroken blikjes, flessen of glazen alcoholhoudende drank bij zich te hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit besluit genomen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

De politie heeft gevraagd om een middel om het drankgebruik op straat tegen te gaan. Overdadig drankgebruik zorgt vaak voor geluidsoverlast, kapot glas of ander afval op straat, vandalisme en gevaarlijk gedrag in het verkeer. Ook wekt drankgebruik op straat gevoelens van onveiligheid bij de mensen op.

Waar geldt het verbod?

De nieuwe regel is van toepassing in de bebouwde kommen van alle kernen van de gemeente Moerdijk. Natuurlijk geldt het niet voor de terrassen en ook niet voor buurtfeesten, buurtbarbecues en andere evenementen waar een vergunning voor afgegeven is.

Wanneer gaat de regeling in?

Na publicatie is de regeling van kracht. De politie kan met dit besluit van het college de overlast van alcoholgebruik op straat terugdringen. Per geval bekijkt de politie of ze proces-verbaal opmaakt en de overtreder(s) beboet.

Laatst gewijzigd 4 september 2002