Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 4-09-2002
1e persbericht van woensdag 4 september 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Dinsdagavond om 20.50 uur is op het Stationsplein een 47-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Hij was daar betrokken bij een aanrijding. De Eindhovenaar stapte uit zijn auto en trapte direct daarop een deuk in de auto van de tegenpartij. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Lastige man aangehouden
Dinsdagavond om 23.15 uur is op de Reinkenstraat een 31-jarige man uit Eindhoven aange-houden. De gewaarschuwde politie trof hem daar aan. Even daarvoor had hij een ruit van een woning vernield. In de woning had hij onenigheid gekregen met de bewoonster. De verdachte gedroeg zich zeer recalcitrant en sloeg een agent in het gelaat. Na gebruik van pepperspray kon de verdachte worden overgebracht en ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Schennispleger
Een onbekende man heeft woensdagmorgen rond 0.25 uur op de Puthof een vrouw lastig gevallen. De vrouw zat in haar woning en schrok van getik op de achterraam. Ze keek naar buiten en zag dat de man zich stond te bevredigen. De vrouw begon te gillen, waarop de man vertrok. De dader was ongeveer 1,65 1,70 m. groot, droeg een donkere broek met blauwe trui. Hij had een donkergekleurde bivakmuts op.

Eindhoven: Verdachte mishandeling / vernieling aangehouden Woensdagmorgen om 3.45 uur is op de Pieter Lastmanstraat een 20-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man had daar eerder op de avond een 24-jarige man uit Boxtel in het gezicht geslagen. De verdachte sloeg de Boxtelnaar omdat hij ruzie maakte met de zuster van de verdachte. Na de mishandeling trapte hij een deuk in de geparkeerde auto van het slachtoffer en vernielde de spiegels. De gewaarschuwde politie trof de verdachte daar aan. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten diefstal fiets aangehouden Woensdagmorgen rond 1.25 uur zijn op de Boschdijk een 45-jarige vrouw en een 41-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Zij namen daar uit een tuin van een woning een fiets weg. De gewaarschuwde politie trof hen daar. De fiets is aan de eigenaar teruggeven. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Alcohol
Woensdagmorgen rond 3.05 uur is op de Lucas Gasselstraat een 21-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 0,85 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Helmond: Man valt kinderen lastig
Dinsdagavond rond 20.10 uur zijn op de Middenloop 4 meisjes,10,11 en 13 jaar, uit Helmond lastig gevallen door een onbekende man. De man sprak de kinderen aan en toonde zijn geslachtsdeel. Signalement van de dader: leeftijd 30 35 jaar, lengte ongeveer 1,75 m. Hij droeg een wit T-shirt met korte blauwe sportbroek, een blauw met groen kleurig vest of trainingsjack en witte sportschoenen. De man had een sporttas bij zich.

Helmond: Inbraak in een woning
Woensdagmorgen rond 4.10 uur hoorde de bewoonster beneden in haar woning op de Nas-saustraat geluid. Zij ging naar beneden en zag een onbekende man de voordeur uitlopen. Uit de woning verdwenen sieraden en een laptop. Aan de achterzijde bleek een ruit te zijn vernield.

Helmond: Inbrekers overlopen
Dinsdagavond rond 23.30 uur hoorde een bewoner bij thuiskomst gerommel in zijn woning op de Icarusstraat. Hij zag twee mannen wegrennen. Aan de achterzijde bleek een ruit te zijn vernield. Uit de woning is een fotocamera en een pasje gestolen.

Bladel: Verdachten aangehouden
Woensdagmorgen rond 0.25 uur zijn een 23-jarige man uit Veldhoven en een 36-jarige man uit Bergeyk aangehouden. Even daarvoor hadden zij op een parkeerplaats van de A67 in Veldhoven het zeil van een vrachtwagen vernield. De gewaarschuwde politie trof de mannen in een auto op een parkeerplaats van de A67 in Bladel aan. Zij zijn voor nader onderzoek overgebracht en ingesloten in het politiebureau.

Best: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Dinsdagavond om 20.40 uur is op de Brem een 32-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij nam daar 4 dvds weg zonder deze af te rekenen. De man is overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Diefstal auto
Tussen dinsdagavond 22.40 en woensdagmorgen 7.15 uur is vanaf de Orionstraat een grijze personenauto, Ford Escort, kenteken XH-85-DD, gestolen.

Oirschot: Verdachte aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek is maandag om 17.05 uur in Oirschot een 15-jarige jon-gen uit Oirschot aangehouden. Hij wordt verdacht van het lastig vallen van een meisje en jongen op het speelveldje aan de Sleebos, gepleegd op donderdagavond 22 augustus jl. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en zal donderdag worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris.