Nieuwsbericht

maandag, 4 september 2002, 17.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeerscontroles
Heerhugowaard, 3 september 2002.
Dinsdagmorgen werd tussen 08.00 en 09.00 uur een bromfietscontrole gehouden op de Icaruslaan. Zeven bestuurders werden bekeurd omdat de bromfiets waarop zij reden een te hoge constructiesnelheid had. Twee bestuurder droegen geen helm en kregen daarvoor een bekeuring.

Alkmaar, dinsdag 3 september 2002.
Dinsdag tussen 11.00 en 14.00 uur werden snelheidscontroles gehouden op de Laan van Athene en de Laan van Straatsburg in Alkmaar. Tijdens deze controles werden 12 bestuurders bekeurd voor een te hoge snelheid. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u. Daarnaast werden twee bestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen en één bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Noord-Scharwoude, dinsdag 3 september
Dinsdagmiddag tussen 124.00 en 15.00 uur werden eenzelfde controle gehouden op de Schagerweg in Noord-Scharwoude. Hier werden twee bestuurders bekeurd voor een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u waar 50 km/u is toegestaan. De controle vond plaats in de directe nabijheid van een aantal wegwerkzaamheden.

Heiloo
Dinsdag 3 september 2002.
Tussen 10.00 en 12.30 uur werd een controle gehouden op de Kennemerstraatweg, Belieslaan en de Kanaalweg. Tijdens deze controle werden 11 bestuurder bekeurd voor de overschrijding van de ter plaatse geldende maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u. Tien bestuurder werden bekeurd omdat zij geen autogordel droegen.

Castricum
Woensdag 3 augustus 2002.
Vanmorgen werden op de Soomerwegh zeven agenten ingezet voor een verkeerscontrole. 39 automobilisten kregen een bon van 40,- wegens het niet dragen van de autogordel. Tevens kreeg 1 bestuurder een bon voor het niet voeren van een kentekenplaat op een aanhangwagen en 1 voor te lange lading.

Brandstof gestolen uit vrachtwagens
Heerhugowaard, dinsdag 3 september 2002.
In de nacht van maandag op dinsdag werd brandstof gestolen uit twee vrachtwagens die geparkeerd stonden op een bedrijven terrein aan de Celsiusstraat. De brandstof werd weggenomen door overheveling. In totaal bleek zo'n 80 liter diesel te zijn verdwenen.

Geld en minidisk uit woning gestolen.
Groet, dinsdag 3 september 2002.
Dinsdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Heereweg. Men kwam in het huis door het forceren van een raam. Vanuit de woning werden een paar honderd euro weggenomen. Ook bleek dat er een minidisk was verdwenen.

Geld, sieraden en audioapparatuur gestolen.
Alkmaar, woensdag 4 september 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag ontdekten de bewoners van een woning aan de Henri Polakstraat dat er was ingebroken. Men was in het huis gekomen door het vernielen van een toegangsdeur. Vanuit de woning werden de televisie, een cd-speler en een dvd-speler weggenomen. Ook mist de bewoner een onbekende hoeveelheid geld en een aantal sieraden. Naast het stelen van de goederen werden door de inbreker een aantal vernielingen gepleegd tijdens het zoeken naar waardevolle goederen.

Camera's en mobile telefoons gestolen uit bedrijf Zuid-Scharwoude, woensdag 4 september 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een inbraak gepleegd in een bedrijf aan de Voorburggracht. Met een elders in de regio gestolen auto werd de toegangsdeur van het bedrijfspand vernield waarna het bedrijf werd betreden. Vervolgens werd een vitrine met daarin een aantal videocamera's en mobiele telefoontoestellen vernield en werd een onbekende hoeveelheid van deze goederen weggenomen. Volgens getuigen betrof het drie mannen. Twee van hen pleegden de daadwerkelijke diefstal terwijl de derde man in de auto bleef zitten. Na de inbraak verdwenen de drie in de auto. Dit voertuig, een groene Volkswagen, type Golf, werd korte tijd later aangetroffen op de Loreinenlaan in Alkmaar. De daders waren inmiddels verdwenen.

Dure boot uit bedrijf gestolen
Heerhugowaard, woensdag 4 september 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag is vanuit een bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat, een boot op een trailer weggenomen. Men kwam binnen door een hek en een deur open te breken. Het gaat hier om een motorboot van het merk Bayliner, type Capri, kleur wit. De boot was voorzien van een overwegend rood dekzeil en heeft een waarde van 40.000,-. De boot stond op een zilverkleurige trailer van het merk Pega, ter waarde van 6000,-.

Auto gestolen
Bergen, woensdag 4 september 2002.
In de afgelopen nacht is er vanaf de Studler van Surcklaan een personenauto gestolen van het merk Volkswagen, type Golf GTI, kleur groen en voorzien van het kenteken JF-SB-13. De auto heeft een dagwaarde van naar schatting 2700,-.

Binnenbrand in woning
Broek op Langedijk, woensdag 4 september 2002.
Woensdagmiddag om 15.50 is er een binnenbrand ontstaan in een woning aan de Dijk in Broek op Langedijk. De oorzaak van de brand is een gaslekkage. De Nuon heeft onmiddellijk het gas afgesloten. Een persoon heeft lichte brandwonden en is met de ambulance naar het MCA gebracht. Verdere informatie is op dit moment niet beschikbaar.

Diefstal auto
Alkmaar, woensdag 4 september 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag is een donkergrijze Mercedes gestolen vanaf een bedrijfsterrein aan de Bestevaerstraat. De auto draagt het kentekennummer VR-18-YT.

NOORDKOP

Drankrijder
Schagen, dinsdag 3 september 2002.
Omstreeks 17.30 uur betrapte de politie op de Noord een 28-jarige automobilist uit Schagen op het rijden met drank op. De man blies aan het bureau 480 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een dagvaarding mee om eind oktober voor de rechter te verschijnen.

Autogordelcontrole
Schagen, dinsdag 3 september 2002.
Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde tussen 13.15 en 14.15 uur automobilisten op de Zuiderweg op het dragen van de autogordel. Er werden 16 bekeuringen uitgeschreven.

Vrouw mishandelt automobilist
Den Helder, 3 september 2002.
Op het Nieuwe Diep werd omstreeks 13.50 uur een 24-jarige autobestuurder uit Den Helder lastig gevallen door een vrouw. De vrouw liep al enige tijd midden op de weg en maakte geen aanstalten om daarvandaan te gaan. In tegendeel, zij sprong opeens voor de nog rijdende auto. De geschrokken bestuurder wist op tijd zijn auto te stoppen. Nadat hij het raam opende stak de hem onbekende vrouw haar armen en bovenlichaam door het raam en greep de man bij zijn armen. Hij kon zich losrukken van de vrouw, waarbij hij beschadigingen opliep aan borst en armen door de scherpe nagels van de vrouw. De man heeft met lage snelheid weg kunnen rijden toen de vrouw opnieuw een poging ondernam hem te pakken. Daarbij kwam de vrouw ten val en is vervolgens weggelopen. Het betreft hier een ongeveer 30-jarige vrouw, blanke huidskleur, 1.80 meter lang blond halflang haar, met een normaal postuur en een iets bol gelaat.

WESTFRIESLAND

Fietser gewond
Westwoud, dinsdag 3 september 2002.
Een jonge fietser (leeftijd nog onbekend) uit Westwoud is omstreeks 16.30 uur bij een aanrijding betrokken geraakt op de Dr. Nuijensstraat. De jongeman sloeg bij de kruising met Woudlust linksaf en verleende geen voorrang aan een hem tegemoetkomende 30-jarige automobilist uit Schellinkhout. De jongeman werd met hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis in Hoorn.

Hangplaats uitgebrand
Hoorn, dinsdag 3 september 2002.
Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding dat er een hangplaats voor jongeren in brand stond aan de Nachtegaal. Het ging om een klein gebouwtje waarin een bankstel in de brand was gestoken. Het gebouwtje brandde volledig uit. De politie onderzoekt de zaak.

Brand op straat
Lutjebroek, woensdag 4 september 2002.
Omstreeks 02.00 uur heeft de politie samen met de brandweer, tijdens de kermis, opgetreden bij een brandstichting op de hoek P.J.Jongstraat/Horn. Jongeren hadden op straat afval verzameld en dat in de brand gestoken. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie stelt een nader onderzoek in.

Man verzet zich met geweld tegen aanhouding
Wognum, woensdag 4 september 2002.
In de afgelopen nacht is er een vernieling gepleegd aan een auto aan de Kapberg. De politie ging hierbij tijdens een buurtonderzoek naar de woning van een 41-jarige man uit Wognum omdat hij als verdachte kon worden beschouwd. Ze werden door de vrouw des huizes binnen gelaten. Toen hem was medegedeeld dat hij was aangehouden werd de man kwaad en sloeg hij een agent in zijn gezicht. Toen de man hierna werd overmeesterd en naar de politieauto werd gebracht gaf hij nog een kopstoot achterwaarts aan een andere agent. De agenten deden aangifte van mishandeling en de verdachte is in verband met een nader onderzoek ingesloten.

Snorfietscontrole
Grootebroek, woensdag 4 september 2002.
Woensdagochtend is omstreeks 11.30 uur de snorfiets van een 31-jarige inwoner van Grootebroek gecontroleerd aan de Stede Broecweg in Grootebroek. De snorfiets bleek opgevoerd: hij kon 61 kilometer per uur terwijl hij maximaal 25 kilometer per uur mag. De snorfiets is in beslag genomen en ondergaat een technische controle.

Man aangehouden
Hoogkarspel, woensdag 4 september 2002.
Woensdagochtend is om 3.45 uur een 37-jarige inwoner van Hoogkarspel aangehouden door de politie. De man wordt verdacht van het in brand steken van een auto, het vernielen van een ruit van een huis en het mishandelen van een man aan De Overstoep in Hoogkarspel. De man is in verzekering gesteld en wordt vrijdag voorgeleid bij Justitie. De politie heeft de zaak in onderzoek.