EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

EVO vraagt staatssecretaris Van Eijck de fiscale bijtelling bestelautoâs nu snel af te schaffen

EVO heeft staatssecretaris Van Eijck gevraagd om de fiscale bijtellingsregeling voor bedrijfsautoâs met ingang van het komend fiscaal jaar af te schaffen. Gisteren werd bekend dat Van Eijck de regeling om woon-werkverkeer voor werknemers met een auto van de zaak te belasten wil versoepelen. EVO vindt dit een stap in de goede richting, maar voor bestelautorijders gaat dit lang niet ver genoeg.

Als vertegenwoordiger van ruim 30.000 bedrijven met bestelautoâs kent EVO als geen ander de problemen die de huidige fiscale regeling met zich meebrengt. Deze regeling werkt averechts. Werknemers maken extra kilometers, omdat ze de bestelauto niet mee naar huis nemen. Dit gaat niet alleen ten koste van de dienstverlening, maar is ook nadelig voor het milieu. Daarnaast kost de regeling per bestelautochauffeur gemiddeld 600 euro per jaar.
Bovendien is de huidige regeling onterecht omdat de bestelautoâs voornamelijk bedrijfsmatig wordt ingezet. Het gebruik kent een wezenlijk ander karakter dan de lease-auto, die veel meer een gecombineerd gebruik kent.

Terug ...