Ingezonden persbericht


Leiden, 4 september 2002
22:00 uur

PGA-Conferentie Leiden groot succes

Vandaag eindigde in Leiden de Europese Conferentie van Peoples' Global Action (PGA). Na vijf dagen workshops en discussies kijkt het organiserend collectief EuroDusnie tevreden terug op een geslaagde conferentie, die door 700 mensen is bezocht. Volgens woordvoerder Marco Duijn heeft "de andersglobaliserings-beweging met de conferentie in Leiden een nieuw pad ingeslagen."

De workshops en lezingen stonden in het teken van de negatieve gevolgen van globalisering, de strijd tegen 'vrij'handelsakkoorden en alternatieven voor het kapitalistische systeem. Dankzij de conferentie hebben opnieuw veel activisten elkaar gevonden. Eén van de uitkomsten van de conferentie is dat de betrokken basisgroepen zich naast mobilisaties tijdens grote toppen meer zullen richten op lokale vormen van verzet.

Campagnes voor lokale autonomie en tegen toenemende invloed van het bedrijfsleven op de samenleving zullen geïntensiveerd worden. Acties tegen 'vrij'handelsakkoorden in Zuid-Amerika (FTAA), de World Economic Forum in Zwitserland, en campagnes voor bijvoorbeeld basisdemocratische controle over grond, water en voedsel staan op de agenda. Eind dit jaar resulteert de samenwerking mogelijk in een brede campagne rond de EU-top in Denemarken.

Tijdens de conferentie werd er dagelijks een krant uitgegeven met verslagen van alle discussies en lezingen. PGA-radio was de hele dag in de lucht met muziek, reportages en roddels. Ook op internet was de conferentie goed te volgen op http://global.so36.net/en/, waar alle resultaten van de conferentie terug te vinden zijn.

People's Global Action is een wereldwijd netwerk van basisbewegingen en groepen die zich inzetten voor een duurzaam, grensloos, sociaal, vreedzaam en basisdemocratisch alternatief voor kapitalisme en andere vormen van onderdrukking.

Voor meer info:
Anna 0618372618
Marco 0652408960

EINDE PERSBERICHT