Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 4-09-2002 3e persbericht 4 september 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Gewapende overval
Woensdagmiddag rond 16.30 uur vond een gewapende overval plaats op een winkel aan de Vrijstraat. Een onbekende man kwam de winkel binnen, bedreigde het personeel met een vuurwapen en eiste geld. De dader is vervolgens met een nog onbekend geldbedrag gevlucht. De dader is tussen de 25 en 30 jaar, heeft een slank postuur en een getint uiterlijk. Hij is ongeveer 1.80 meter, heeft kort zwart krullend haar en donkere ogen. De man droeg een spijkerbroek en een spijkerjack met een beige/bruin shirt. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen van de overval. Zij kunnen zich melden bij de afdeling Binnenstad via 0900-8844.

Eindhoven: Verkeerscontroles
De politie heeft maandag, dinsdag en woensdag diverse verkeerscontroles uitgevoerd in de omgeving van scholen in Woensel Zuid. In totaal werden 34 bekeuringen uitgedeeld. 15 voor het niet dragen van de helm, 10 voor het rijden zonder bromfietscertificaat, 4 voor het rijden door rood, 3 voor het negeren van verbodsborden, 1 voor het ten onrechte voeren van een oranje plaatje en 1 voor het onverzekerd rond rijden.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op de Genovevalaan is woensdag tussen 14.30 en 16.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1.680 gecontroleerde voertuigen reden 162 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 79 km/u.

Eindhoven: Verdachte met harddrugs aangehouden
Op de Smitsstraat is woensdag rond 14.30 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bij de verdachte werden drie bolletjes cocaïne aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Handtas weggenomen
In een winkel aan de Walenburgweide is woensdag tussen 15.00 en 15.30 uur de handtas van een 31-jarige vrouw uit Helmond weggenomen. De vrouw had haar tas aan haar buggy gehangen. In een onbewaakt moment is de tas weggenomen. Ze bemerkte dit toen ze bij de kassa wilde betalen. In de tas zaten een GSM, sleutels en een portemonnee met ongeveer 100 Euro en een bankpas.

Asten: Pallet met luiers gestolen
Op een parkeerplaats aan de A67 is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een vrachtwagen. Het dekzeil werd vernield en uit de vrachtwagen werd een pallet met luiers weggenomen. De weggenomen luiers hebben een totale waarde van ruim 30.000 Euro. Van een andere vrachtwagen die op dezelfde parkeerplaats stond werd het dekzeil vernield. Uit deze vrachtwagen worden voor zover bekend geen goederen vermist.

Beek en Donk: Snelheidscontrole
Op de Oranjelaan zijn woensdag tussen 12.15 en 15.00 uur 1.345 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 132 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 100 km/u.

Budel: Snelheidscontrole
Op de Nieuwstraat zijn woensdag tussen 11.00 en 13.15 uur 315 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 63 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u.

Maarheeze: Snelheidscontroles
Op de Hugten zijn woensdag tussen 14.30 en 16.50 uur 351 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 67 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 108 km/u.

Ook op de Moonslaan werd woensdag tussen 16.00 en 17.00 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 80 gecontroleerde voertuigen reden vier bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 69 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.

Someren: Aanrijding met veel schade; twee lichtgewonden Bij een aanrijding op de Stipdonk om 10.55 uur zijn twee vrouwen uit Someren lichtgewond geraakt. Bij de aanrijding waren drie personenautos, een bestelauto en een vrachtauto betrokken. De ravage was enorm. Een 38-jarige vrouw uit Someren wilde op de weg keren, maar zij moest wachten voor een tegemoetkomende auto. Terwijl zij aan de kant van de weg stond, stopten twee personenautos achter haar. In de autos zaten een 39-jarige en een 40-jarige vrouw uit Someren achter het stuur. Achter hen stopte een vierde auto. De bestuurder zag in de achteruitkijkspiegel een vrachtauto naderen en hij zag dat deze niet meer kon stoppen. De bestuurder van de vierde personenauto kon via het linkerfietspad ontkomen. De vrachtautochauffeur, een 28-jarige man uit Ospel, reed tegen de achterste auto en duwde de rest vooruit. Hierdoor kwam de auto van de 38-jarige Somerense vrouw, de vrouw die op de weg wilde keren, op het linkerweggedeelte en reed tegen een tegemoetkomende bestelauto, bestuurd door een 22-jarige Helmonder. De bestelauto slipte, kantelde en kwam tot stilstand tegen de vangrail. Iedereen kon wonderwel op eigen kracht uit de auto komen. De twee Somerense vrouwen van 39 en 40 jaar werden in het Helmondse Elkerliekziekenhuis behandeld. Zij hadden kneuzingen en snijwondjes en konden na behandeling naar huis. De vrachtauto was geladen met 40 ton freesasfalt. De weg is enige tijd afgesloten geweest.