Openbare Bibliotheek Oss

9 september 2002

Kinderboekenweek 2002 al gestart bij Bibliotheek Oss en Boekhandel Derijks

Op 4 september werd het startschot gegeven voor de activiteiten van de Kinderboekenweek 2002 van de Bibliotheek Oss en Libris Boekhandel Derijks. Het thema van dit jaar is Ay ay kapitein Boeken over boten. De landelijke Kinderboekenweek loopt van 2 tot en met 12 oktober. De bibliotheek en de boekhandel beginnen traditioneel een aantal weken eerder met een versierwedstrijd en een wedstrijd voor de groepen 7 en 8.

Versierwedstrijd
Van 4 tot en met 25 september kunnen kinderen van groep 1 tot en met 8 meedoen aan één van de drie opdrachten: het vouwen en versieren van een boot voor groep 1, 2 en 3, het ontwerpen van een stoere piratenvlag voor groep 4, 5 en 6 en het tekenen van een te gekke tatoeage voor een dappere zeeman of slimme piraat voor groep 7 en 8.
De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 2 oktober bij Derijks. De winnaars worden om 17.00 uur verwacht en krijgen vooraf bericht.

Kleur je boot : kleurwedstrijd
Van 2 tot en met 12 oktober kunnen kinderen tot 9 jaar meedoen aan de kleurwedstrijd. Kleurplaten zijn af te halen bij Boekhandel Derijks en in vestigingen van de Bibliotheek Oss en kunnen ingeleverd worden tot en met 19 oktober.

Het bloed van de duivel : wedstrijd voor groep 7 en 8 Met het beantwoorden van vragen en het uitvoeren van opdrachten naar aanleiding van het boek Het bloed van de duivel van Henk van Kerkwijk dingen de groepen 7 en 8 mee naar de felbegeerde kinderboekenweekwisselbeker. Deze wedstrijd speelt zich tussen 4 en 25 september af op de deelnemende scholen en de winnaar treedt op tijdens het Kinderboekenbal op 2 oktober.

Stoere Piraten : grandioos kinderboekenbal
Op woensdagmiddag 2 oktober is er in zaal De Linck van Muzelinck een groot festijn: Stoere Piraten. Dit kinderboekenbal kan door iedereen tussen de 4 en 12 jaar bezocht worden. Het bal wordt om 14.00 uur geopend door kinderboekenschrijver Henk van Kerkwijk, die tot 15.00 uur voorleest, vertelt en vragen beantwoordt. Verder kun je je om laten toveren in een heuse piraat, een gratis foto als piraat laten maken en meezingen met zeemansliederen. Om 15.30 uur treedt de winnende groep 7 of 8 op met hun act en om 16.00 uur is het afgelopen.
Toegang is 2,- en kaarten zijn vanaf 11 september verkrijgbaar bij Boekhandel Derijks, Bibliotheek Oss en Berghem.