Ingezonden persbericht


Utrecht, 14 augustus 2002

Start gehoorzaamheidscursus voor honden

In september start het nieuwe trainingsjaar van de cursus 'Gehoorzame Huishond', de hondentraining van de Dierenbescherming. De trainingen vinden op zaterdag- of zondagochtend plaats in Nieuwegein. Het trainingsveld ligt op het parkeerterrein van de Metaalunie aan de Einsteinbaan. Voor belangstellenden is er op woensdag 4 september vanaf 19.45 uur een uitgebreide informatieavond in centrum 'De Bron' aan de Buizerdlaan 1 in Nieuwegein.

In de cursus 'Gehoorzame Huishond' leren hond én baasje spelenderwijs om beter naar elkaar te luisteren. De cursus wordt verzorgd door enthousiaste, goed opgeleide trainers. Er wordt getraind in kleine groepen, ingedeeld naar leeftijd en niveau. Voor honden die net iets meer aandacht nodig hebben is in overleg ook individuele training mogelijk. Voor de les mogen de honden een kwartier los om met elkaar te spelen, zodat ze spelenderwijs met elkaar leren communiceren.

Deelnemers krijgen regelmatig een voortgangsrapport en er is de mogelijkheid van een afsluitend examen. Alle honden vanaf 7 weken oud kunnen op elk gewenst moment instappen in de cursus. Voor ¤48,- per jaar, inclusief lidmaatschap van de Dierenbescherming, kan men een jaar lang op cursus.

Meer informatie en/of inschrijvingen bij de Dierenbescherming afdeling Utrecht en omstreken, telefoon 030-246 88 66.

Noot voor de pers: