Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000


Gemeente Haarlem, sector Publieksdienst

Persbericht

Start cursus voor volwassenen die weer willen gaan werken Ouders van nu kiezen voor straks

Op woensdag 4 september om 09.00 uur organiseert het Nova College in samenwerking met de afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid een informatiebijeenkomst over de cursus "Kiezen voor Straks". Dit is een cursus voor volwassenen die weer willen gaan werken, maar niet goed weten hoe zij dat moeten aanpakken. De cursus is speciaal bedoeld voor mensen met een uitkering die een sollicitatieverplichting krijgen omdat hun jongste kind naar de basisschool gaat.

"Kiezen voor Straks" is een oriëntatiecursus van tien bijeenkomsten over werk en opleiding. De cursus start met een algemene verkenning. Daarnaast leren de cursisten zelf te ontdekken wat hun kansen en mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. Het programma biedt, naast een aantal vaste onderwerpen, ruimte voor zaken die cursisten aan de orde willen stellen. Nederlands, studievaardigheden, oriëntatie op verdere scholing, het lezen van personeelsadvertenties en het schrijven van sollicitatiebrieven zijn onderdelen die tijdens de lessen aan bod kunnen komen. Ook krijgen de deelnemers informatie over de regelingen rond de verplichting om te werken.

De cursus "Kiezen voor Straks" duurt tien weken en start op 9 september 2002. De lessen zijn op maandag van 09.00-12.15 uur. De cursus kost ¤ 40,-- inclusief administratiekosten. Voor mensen die zich aanmelden via de afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid is deelname gratis.

Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 4 september om 09.00 uur bij het Nova College, Nassaulaan 37 in Haarlem, telefoon (023) 531 95 53.