Gemeente Amersfoort

Greenwheelsauto komt 4 september

datum: 23 augustus 2002

De Greenwheelsauto die in Vathorst zijn standplaats krijgt komt een week later. Vanwege een aanpassing in de volgorde van het opleveren van woningen is de parkeerplaats op de hoek Kiekberg/Lemelerberg niet op 26 augustus maar woensdag 4 september gereed.

Inwoners van Vathorst kunnen vanaf dat moment gebruik maken van de 'deelauto' van het bedrijf Greenwheels. De deelauto's zijn dag en nacht beschikbaar en de huurder betaalt alleen wanneer hij of zij de wagen gebruikt. Greenwheels heeft haar wagens uitgerust met boardcomputers, GSMdatacommunicatie, wegrijblokkering en contactloze chiplezers. Hierdoor kan de abonnee met een chipcard de auto openen. Elke auto is verder all risk verzekerd, heeft een lidmaatschap van de ANWB-Wegenwacht, een tankpas voor alle benzinestations in Nederland, gereserveerde parkeerplaats, stratenboek en wegenkaart, verbandtrommel en brandblusser.

Het huren van een Greenwheels auto is aan een aantal regels verbonden. Een daarvan is dat de huurder een abonnement van minimaal twee maanden op Greenwheels moet nemen. De abonnee kan op ieder moment een auto reserveren via de website (www.greenwheels.nl) of per telefoon (0900 2100 100).