Gemeente Vlaardingen


29-08-2002

Eerste amateurkunstexpositie in wethouderskamer

Wethouder B. van der Velde heeft zijn werkkamer op het stadhuis ter beschikking gesteld als expositieruimte voor amateur-beeldende kunstenaars. Als eerste maakt Hans Madlener gebruik van het unieke aanbod van de kunst en cultuurwethouder. Op woensdag 4 september om 16.00 uur zal de wethouder de eerste expositie in zijn werkkamer openen.

De amateur-beeldend kunstenaar Hans Madlener exposeert 8 schilderwerken. Hij schildert voornamelijk met acryl. Zijn werk behoort tot de abstracte schilderkunst. Zoals hij het zelf omschrijft de zichtbaar gemaakte onzichtbaarheid. Hans Madlener heeft eerder dit jaar geëxposeerd in Vaartland Galerie te Vlaardingen.

De expositie is elke werkdag van 9.00 tot 10.00 uur toegankelijk; men meldt zich bij de Informatiebalie van het stadhuis, Westnieuwland 6, en vraagt naar het secretariaat van wethouder Van der Velde. Of geïnteresseerde kijkers maken van tevoren een afspraak met de secretaresse van de wethouder, telefoon 248 4271.

Achtergrond
De Vlaardingse wethouder voor kunst en cultuur wil de individuele amateur-kunstenaars uit Vlaardingen de ruimte geven, omdat zij weinig expositiemogelijkheden hebben. In de kamer van de wethouder hebben niet alleen geïnteresseerde kijkers zicht op de kunstwerken, maar vooral ook vertegenwoordigers van organisaties, instellingen en verenigingen die in de werkkamer van de wethouder vergaderen. De werkwijze van de expositie is:
. Wethouder Van der Velde selecteert zelf de kunstwerken. . Alleen kunstwerken van individuele amateur-beeldende kunstenaars komen in aanmerking, dus geen clubexposities.
. De werken worden opgehangen of neergezet, zoals ze aangeleverd worden. De kunstenaars brengen en halen zelf de kunstwerken naar en van het stadhuis.
. De exposities wisselen minimaal elk kwartaal. . Via deze wisselexposities vinden geen verkopen plaats; wel wordt op aanvraag verwezen naar de kunstenaar.