Stadsdeel Amsterdam-Noord


* Buurtschoonmaakactie

29/8/2002 - Buurtschoonmaakactie
Op woensdagmorgen 4 september organiseert de Buurtbeheer Markengouw, in samenwerking met de Mgr. Bekkerschool, een buurtschoonmaakactie in de buurt van de school.
Het gaat om het gebied tussen Volendammerweg, de Waalenburgsingel, de Hilversumstraat en de Corversbosstraat.

De actie start om 09.00 uur bij de school. Tijdens deze actie willen buurtbeheer en de school de straten, het groen en de speelplaatsen van zwerfvuil ontdoen. Ook medewerker van de veegdienst en het groenonderhoud van het Stadsdeel doen mee aan de actie. Zij zorgen voor het materiaal en het afvoeren van het verzamelde zwerfvuil. Woningcorporaties Het Oosten doet mee en ook de buurtconciërges en de politie zullen van de partij zijn. Ouders en vrijwilligers uit de buurt die willen meedoen zijn natuurlijk van harte welkom. Ook in de les zal aandacht worden besteed aan het omgaan met afval, aan de hand van een lespakket van de stichting Nederland Schoon. Een aantal groepen van de school sluiten het project af met een bezoek aan het Afvalpunt van het Stadsdeel.
Met deze actie willen het buurtbeheer en de school, bewoners en kinderen stimuleren hun eigen buurt zelf schoon houden. Voor inlichtingen: mevr. A. Lelijveld, Stadsdeel Noord, tel. 020-6355500.