Gemeente Baarn

Stichting school- & werktuinen presenteert zich

27-08-2002

Mama, hoe groeien aardappels eigenlijk? of Papa worden zonnebloemen altijd zo hoog? Zo maar een paar vragen die je van kinderen kan verwachten.
De antwoorden op deze en andere vragen zijn te vinden, woensdag 4 september, op de Opendag/bonenplukdag van de stichting School- en WerkTuinen aan De Geerenweg 8.

Vanaf 13.00 uur staan de hekken open voor een ieder die wat meer wil weten en zien van deze activiteit speciaal voor kinderen. U zult op deze middag veel kinderen op hun eigen tuintje aan het werk zien, want dan halen zij de bonenoogst binnen. Kinderen van de schooltuinen nemen hiervoor graag familie en vrienden mee om te helpen.
Heeft u kinderen die in groep vijf van de basisschool zitten dan is dit voor u zeker een mooie gelegenheid om de schooltuinen te leren kennen. Vanaf groep zes kunnen zij namelijk zelf ook een tuintje huren.

Wat is er zien en te beleven 4 september aanstaande?

Speciaal voor deze middag is er op het terrein van de schooltuinen en de NatuurTuin Baarn een puzzeltocht uitgezet voor kinderen.

Mensen van de bijenvereniging geven voorlichting over het houden van bijen. Ook kan men de bedrijvigheid van een bijenvolk zien in de instructiekast. U mag zelfs honing proeven van onze eigen bijenvolken.

U kunt op deze middag ook op uw gemak door de NatuurTuin Baarn wandelen. In de tuin zult u veel moois uit de natuur ontdekken.

Kinderen die dit seizoen een schooltuintje hadden kunnen zich op de opendag opgeven voor een bloemschikcursus. Deze cursus bestaat uit acht lessen en begint half oktober. Half december wordt de cursus afgesloten met het maken van een kerststukje.
Mensen van de bloemschikkring van Groei en Bloei verzorgen de cursus en geven op de opendag voorlichting over deze activiteit.

Bent u nieuwsgierig geworden? Graag zien we u dan op: Woensdag 4 september tussen 13.00 en 17.00 uur