Gemeente Breukelen


RAADSVERGADERING 3 SEPTEMBER VOOR COLLEGE REDEN TOT PERSCONFERENTIE

Woensdagmiddag om 15.00 uur houdt het college van burgemeester en wethouders van Breukelen een persconferentie. Daarin zal het college melden hoe men omgaat met het gegeven van een door de raad met 7 om 8 stemmen verworpen motie van wantrouwen, gericht aan een van de wethouders.

Dinsdagavond 3 september kwam de raad van Breukelen in een extra-vergadering bijeen. Onderwerp van gesprek was de voortgang van het Centrumplan. In juli had een commissie, bestaande uit de fractievoorzitters van de raadspartijen, het verzoek gekregen om de situatie in kaart te brengen die was ontstaan met het afhaken van Aldi als partij in het Centrumplanproject. De bevindingen vormden voor D66 aanleiding tot het indienen van een motie die de steun kreeg van SGP - ChristenUnie, PvdA/Groen Links, ASP en een lid van Streekbelangen 93.

De uitslag en de daaraan voorafgaande discussie geven het college aanleiding om zich te beraden op de ontstane situatie.

SENIORENRAAD ADVISEERT GEMEENTE OVER WELZIJNSPROGRAMMA 2003 EN INLEIDING MET NIEUW BELEID

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Seniorenraad in juli gevraagd om haar mening te geven over de gemeentelijk plannen op het gebied van welzijn in het jaar 2003 en punten voor nieuw beleid.

Eind augustus bracht de Seniorenraad advies uit.

De Seniorenraad adviseert positief over de toedeling van de subsidies aan de verschillende sectoren zorg, educatie, sport/recreatie en accommodatie en de daarbij behorende instellingen.

Met betrekking tot de keuzes die zijn gemaakt uit het nieuwe beleid voor 2003 adviseert de Seniorenraad negatief. De raad meent dat geen enkele keuze wordt gemaakt voor nieuw beleid specifiek voor ouderen, waardoor de indruk ontstaat dat de beleidsvoornemens uitvallen ten gunste van het beleid voor jongeren. Zo wordt bijvoorbeeld het realiseren van een "Steunpunt Mantelzorg" opgeschort tot na 2003, terwijl daartoe vorig jaar al wel besloten was. De seniorenraad adviseert daarom de voornemens op deze punten te heroverwegen, zodat een evenwichtiger keuze kan worden gepresenteerd.

De opvattingen van de Seniorenraad worden betrokken bij de beraadslagingen over het jaarprogramma welzijn 2003 in commissie - en raadsverband. Bespreking is voorzien in het najaar.