Ernst & Young

Ernst & Young Investment Consulting van start

4 september 2002 - Ernst & Young richt pijlen op vermogende particulier
Ernst & Young is onder de naam Investment Consulting een nieuwe afdeling gestart die zich gaat richten op het onafhankelijk adviseren en begeleiden van vermogende particulieren. Investment Consulting wordt geleid door drs. Marc Bressers, recentelijk afkomstig van zakenbank Insinger de Beaufort waar hij zes jaar lang actief was als vermogensbeheerder.

(quote)Door alle financiële schandalen van de afgelopen tijd, is de vraag naar onafhankelijkheid in advies flink gestegen() stelt Bressers. (quote)De meeste vermogensbeheerders doen echter vrijwel alles zelf: Zij bepalen de optimale verdeling over de diverse beleggingscategorieen, selecteren individuele aandelen, bepalen hoe vaak transacties worden uitgevoerd, berekenen het rendement en rapporteren periodiek. Uit oogpunt van onafhankelijkheid verdient het de voorkeur om deze taken niet allemaal door een organisatie te laten uitvoeren.()

Volgens Bressers is bovendien in de beleggingswereld een tendens naar specialisatie zichtbaar. (quote)Dit is niet verwonderlijk aangezien de materie steeds complexer wordt: een toenemend aantal beleggingscategorieën (hedgefunds, private equity, convertibles), meer internationale spreiding, ingewikkelde garantieproducten en optieconstructies. Hierdoor kan het verstandig zijn om een bepaald onderdeel van het vermogen te laten beleggen door een vermogensbeheerder die op een deelgebied een specialisatie heeft opgebouwd.()

De essentie van Investment Consulting is volgens Bressers risico management ofwel: welke stappen moeten genomen worden zodat de kans zo groot mogelijk wordt dat het geprognosticeerde rendement van bijvoorbeeld acht procent ook daadwerkelijk wordt behaald? (quote)De doelstelling van het vermogen en de persoonlijke wensen van de cliënt bepalen hoeveel risico er maximaal genomen kan en mag worden. Dit resulteert in een zogenaamd risicobudget dat optimaal besteed moet worden. De voornaamste beslissing in dit verband is de strategische asset allocatie. Door het aantal beleggingscategorieën in een portefeuille te vergroten kan het neerwaartse risico aantoonbaar worden verkleind terwijl het rendementspotentieel wordt vergroot.()

Ernst & Young Investment Consulting richt zich primair op de vermogende particulier. Bressers: (quote)Het meest voor de hand liggende voorbeeld is de directeur / grootaandeelhouder die zijn bedrijf heeft verkocht en ineens een groot bedrag ontvangt. Zo n ondernemer gaat uiteraard zorgvuldig om met het vermogen waar hij zo lang hard voor heeft gewerkt. Beleggingsvoorstellen die hij ontvangt van vermogensbeheerders kunnen wij onafhankelijk beoordelen op risico, te verwachten rendement en kostenstructuur. Ook maken we clienten wegwijs in het groeiende woud van beleggingsproducten en financiele dienstverleners. Dat doen we met behulp van onze database van vermogensbeheerders. Ook kunnen we een beroep doen op onze collega s in Engeland en de VS die al vier jaar geleden met deze dienstverlening zijn gestart.()

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Toby Ellson, woordvoerder Ernst & Young, telefoon 010 406