Partij van de Arbeid

Den Haag, 4 september 2002

Vragen van de leden Dijksma en Rehwinkel van de PvdA-fractie over de snelheidsbeperking op de A13 in Rotterdam aan de minister van Verkeer en Waterstaat en de staatssecretaris van VROM.

1. Heeft u kennis genomen van het artikel in het Algemeen Dagblad van 2 september jl. over de positieve effecten van de snelheidsbeperking op de A13 in Rotterdam?
2. Bent u het met ons eens dat een snelheidsbeperking een effectieve maatregel tegen weinig kosten is om geluidsoverlast en lokale luchtverontreiniging te beperken?
3. Hoe beoordeelt u het gegeven dat het aantal verkeersovertreders ondanks de stringente handhaving niet is gedaald? Ziet u redenen om aanvullende sancties in te zetten om het aantal overtredingen te reduceren? Zo ja, welke sancties?
4. Deelt u de mening dat de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer gediend zijn bij een snelheidsbeperking? 5. Bent u van plan de snelheidsbeperking ook op de andere weggedeelten waar de normen voor geluidsoverlast en lokale luchtverontreiniging overschreden worden, in te voeren? Zo ja, op welke weggedeelten? 6. Bent u bereid de onderzoeksresultaten en de daaraan gekoppelde beleidsconsequenties van de snelheidsbeperking zo snel mogelijk naar de Kamer te sturen?