Ingezonden persbericht


Persbericht

LG.Philips displays kiest 3-D Autodesk Inventor voor het ontwerpen van machines

Rotterdam, 4 september 2002 LG.Philips Displays, de grootste beeldbuizenleverancier ter wereld, gaat alle ontwerpen van de machines voor beeldbuisfabricage maken met Inventor, het 3-D pakket van Autodesk. LG.Philips Displays heeft een bewuste keuze gemaakt voor Autodesk Inventor omdat het pakket zoveel mogelijkheden biedt. Dit is een pakket dat mogelijkheden biedt waar elke constructeur altijd al van gedroomd heeft , zegt Jan Moelans, CAD coördinator bij LG.Philips Displays. Het pakket biedt uiteraard 3-D mogelijkheden maar los daarvan kun je er als ontwerper mee werken, niet als mathematicus. Autodesk Inventor biedt een slimme interface en de benodigde analytische mogelijkheden. En wat uiteraard heel belangrijk is, het pakket is stabiel , aldus Moelans.

Naast de functionaliteit die Inventor biedt, is ook de relatie die LG.Philips Displays heeft met Autodesk van aanzienlijke betekenis. LG.Philips Displays opereert in een internationale markt waarbij de flexibiliteit van communicatie en samenwerkingverbanden een belangrijke rol speelt. LG. Philips Displays heeft vertrouwen in de manier waarop Autodesk omgaat met bijvoorbeeld de mogelijkheden van het Internet en de Autodesk visie op digitaal ontwerpen. De uitwisselbaarheid van ontwerpen is van groot belang in de omgeving waarin LG.Philips Displays opereert.

Het bedrijf heeft te maken met een groot aantal toeleveranciers en co-designers en streeft ernaar partnerships te ontwikkelen die een goede en langdurige samenwerking garanderen. Een groot aantal co-designers heeft in navolging van L.G.Philips Displays eveneens de stap gemaakt naar Autodesk Inventor. LG.Philips Displays heeft al jarenlang een relatie met Autodesk die nu uitmondt in dit strategisch partnership.

LG.Philips Displays

LG.Philips Displays is marktleider in cathode ray tubes (CRTs) fabricage voor het gebruik in televisies en computermonitoren. LG.Philips Displays loopt, dankzij hun ongeëvenaarde track record in innovaties, voorop in beeldschermtechnologieën, waarbij wordt gelet op beeldperformance en kosten. De onderneming fabriceert één op de vier verkochte televisieschermen en computermonitoren en is marktleider in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, en Azië, waaronder de belangrijkste groeimarkt: China. Gebruikmakend van hun wereldomspannende fabricage-infrastructuur levert LG.Philips Displays regionaal beeldschermcomponenten aan topmerken TV en monitorfabrikanten. Meer informatie over LG.Philips Displays: www.lgphilips-displays.com

Autodesk

Autodesk is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content voor architectonische ontwerpen, landontwikkeling, werktuigbouwkundige ontwerpen, utiliteitsbouw, telecommunicatie en media en entertainment. Autodesk levert ontwerpsoftware en internetportaaldiensten, draadloze ontwikkelplatforms en 'point-of-location'-applicaties, waarmee gebruikers hun productiviteit kunnen verhogen dankzij de kracht van de digitale ontwerpomgeving.

Autodesk is één van de grootste softwarebedrijven ter wereld met vijf miljoen gebruikers in 150 landen. Meer informatie is te vinden op www.autodesk.nl. Informatie over de producten van Discreet, een divisie van Autodesk die software ontwikkelt voor onder andere film- en videoproductie en het maken van computergames, is te vinden op www.discreet.com. Het Autodesk-aandeel is genoteerd aan de NASDAQ onder het symbool ADSK.

Opmerking voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux

Swetlana Westermeijer

Tel.: 010 288 50 32

GSM: 06 22 695 697

e-mail: swetlana.westermeijer@autodesk.com

Potters PR

Monique Potters

Tel.: 0345 501595

GSM: 06 28 889 632

e-mail: monique@potterspr.nl