Programmabureau Advies Overheid.nl

Website over telewerken bij gemeenten van start

De website Telewerken voor Gemeenten wil de informatie over telewerken bij gemeentelijke organisaties bundelen. Daarnaast is de website zo opgezet dat nieuwe informatie, instrumenten en voorbeelden eenvoudig kunnen worden toegevoegd.

In 1994 werd door de Stichting A+O fonds Gemeenten het handboek "Telewerken in gemeentelijke organisaties" uitgegeven. Het handboek bevatte richtlijnen en aanbevelingen voor het invoeren van telewerken, en was gebaseerd op een drietal gedeeltelijk door het A+O fonds Gemeenten gefinancierde telewerkexperimenten bij de gemeenten Rotterdam, Tilburg en Beesel. Tijdens deze experimenten werd een drietal nieuwsbrieven uitgegeven met daarin de ervaringen van de deelnemers. Het handboek besteedde ook aandacht aan het telewerken voor medewerkers met een functiebeperking.
......
Zeker is dat telewerken binnen gemeentelijke organisaties verder toeneemt. Als resultaat van het arbeidsvoorwaardenakkoord tussen de gemeentelijke sector en de vakorganisaties is aan het A+O fonds Gemeenten gevraagd de informatie m.b.t. telewerken te actualiseren. Het fonds oordeelde dat het weinig zin had het handboek te herschrijven: de omstandigheden binnen gemeenten verschillen zo dat de complexiteit niet in een enkel handboek kan worden gevangen. Ook is al zo veel informatie over telewerken beschikbaar, dat het meer loont om de informatie - vanuit gemeentelijk perspectief - beter toegankelijk te maken.
(Bron: website Telewerken voor Gemeenten)

www.ictu.nl