Provincie Limburg

Provinciale bijdrage fietspad Siebengewald-Gennep

Verbetering verkeersveiligheid voor schoolgaande fietsers

Gedeputeerde Staten hebben besloten financiële bijdragen te verstrekken aan de gemeenten Bergen en Gennep om daarmee de aanleg van een fietspad tussen Siebengewald en Gennep mogelijk te maken. Met het geplande vrijliggende fietspad langs de Nieuweweg, Beltweg en Brugfortstraat zal de verkeersveiligheid van schoolgaande fietsers flink verbeteren.

De bijdragen worden verstrekt vanuit de provinciale middelen ter stimulering van de gemeentelijke fietsinfrastructuur. Gemeenten, waaronder ook Bergen en Gennep, hebben voor deze fietsinfrastructuur projecten bij de Provincie Limburg ingediend. De bijdrage aan de gemeente Bergen bedraagt bijna 550.000,- en de bijdrage aan de gemeente Gennep bedraagt ruim 140.000,-. Het fietspad zal in 2003 door beide gemeenten aangelegd worden.

Meer Limburgse gemeenten hebben in het kader van de gemeentelijke fietsinfrastructuur projecten ingediend om voor een provinciale bijdrage in aanmerking te komen. Gedeputeerde Staten zullen later deze maand hierover besluiten nemen.
4-9-2002 12:27