Gemeente Sittard-Geleen


Wet geluidhinder
Verleende hogere grenswaarde woningbouw Rijksweg Zuid 2 Sittard Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sittard-Geleen maken bekend, dat Gedeputeerde Staten van Limburg bij besluit van 16 augustus 2002, verzonden 16 augustus 2002, hogere grenswaarden hebben vastgesteld als bedoeld in de artikelen 67, lid 3 en 83 van de Wet geluidhinder ten behoeve van de realisatie van 3 appartementen aan de Rijksweg Zuid 2 te Sittard.
Op grond van het bepaalde in artikel 7:1 van de Algemene wet Bestuursrecht kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken en die zich niet met de inhoud daarvan kan verenigen, daartegen binnen 6 weken na de dag, waarop het besluit is verzonden een bezwaarschrift indienen bij het college van Gedeputeerde Staten van Limburg, Postbus 5700, 6202 Maastricht.
Naast het indienen van een bezwaarschrift kan voorts met toepassing van artikel 8:81 van de Algemene wet Bestuursrecht een verzoek om een voorlopige voorziening ( schorsing) worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. De indiener van het verzoekschrift dient daarbij een afschrift van het bezwaarschrift aan Gedeputeerde Staten over te leggen. Het besluit van Gedeputeerde Staten wordt niet van kracht voordat op dat verzoekschrift is beslist. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met dhr. L. Boymans van de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Stadsontwikkeling locatie Geleen (tel. 046 - 4784532 ), waar ook de beschikkingen van de provincie ter inzage liggen.

Wet Milieubeheer
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sittard-Geleen maken bekend dat op 22 juli 2002 een melding ingevolge artikel 8.19 van de Wet milieubeheer is ontvangen van Dela Uitvaartverzorging B.V., postbus 522, te Eindhoven inzake het veranderen (van de werking) van een crematorium, gelegen aan de Vouershof 1 te Geleen. De gemelde verandering heeft betrekking op:

* Het aanpassen van het zuurstofpercentage in de naverbrandingsunit bij de installatie van de nieuwe rookgasreiniging van 8 vol% naar 6 vol%.
Zij hebben verklaard de melding te accepteren. De verklaring is op 23 augustus 2002 verzonden aan Dela Uitvaartverzorging B.V.

De melding, de verklaring en de daarbij behorende stukken liggen ten gemeentehuize, afdeling Bouwen en Milieu (Bedrijven), kamer E 2.07 (telefoon 046-4784767), Markt 1 te Geleen, voor een ieder ter inzage, op de daartoe gebruikelijke openingstijden. Op de stukken kan een mondelinge toelichting worden verkregen. Degene, die een mondelinge toelichting wenst, wordt verzocht om hiervoor een afspraak te maken. Tegen betaling van de kosten worden kopieën van de stukken verstrekt. Belanghebbenden kunnen tegen de verklaring binnen 6 weken na de dag van verzending daarvan aan Dela Uitvaartverzorging B.V. een bezwaarschrift indienen. Bovendien kan een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan, indien onverwijlde spoed - gelet op de betrokken belangen - dat vereist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.
De verklaring treedt in werking met ingang van de dag na de dag, waarop de bezwarentermijn is verstreken. Dit geldt niet, indien vóór de betreffende datum bezwaar is gemaakt en tevens een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Alsdan treedt de verklaring niet in werking, voordat op het verzoek om voorlopige voorziening een beslissing is genomen.

Wet milieubeheer
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sittard-Geleen maken bekend dat op 17 juli jl. een melding ingevolge artikel 8.19 van de Wet milieubeheer is ontvangen van Born Car Center B.V., gelegen aan de Heirweg 2, te Born, inzake het veranderen (van de werking) van een inrichting voor de reparatie, modificatie, conservering, reiniging en opslag van nieuwe motorvoertuigen, gelegen aan de Heirweg 2, te Born. De gemelde verandering heeft betrekking op:

* Het vervangen van de aanwezige "nissenhut", met een grootte van 96 m2, voor een "varianthal", met een grootte van 308 m2, voor de opslag van auto-motiv goederen.
Zij hebben verklaard de melding te accepteren. De verklaring is op 23 augustus jl. verzonden aan Born Car Center B.V.

De melding, de verklaring en de daarbij behorende stukken liggen ten gemeentehuize, afdeling Bouwen en Milieu (Bedrijven), kamer E
1.07(telefoon 046-4784584), Markt 1 te Geleen, voor een ieder ter inzage, op de daartoe gebruikelijke openingstijden. Op de stukken kan een mondelinge toelichting worden verkregen. Degene, die een mondelinge toelichting wenst, wordt verzocht om hiervoor een afspraak te maken. Tegen betaling van de kosten worden kopieën van de stukken verstrekt.
Belanghebbenden kunnen tegen de verklaring binnen 6 weken na de dag van verzending daarvan aan Born Car Center een bezwaarschrift indienen. Bovendien kan een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan, indien onverwijlde spoed - gelet op de betrokken belangen - dat vereist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. De verklaring treedt in werking met ingang van de dag na de dag, waarop de bezwarentermijn is verstreken. Dit geldt niet, indien vóór de betreffende datum bezwaar is gemaakt en tevens een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Alsdan treedt de verklaring niet in werking, voordat op het verzoek om voorlopige voorziening een beslissing is genomen.

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sittard-Geleen maken bekend dat op 9 augustus 2002 een melding ingevolge artikel 8.19 van de Wet milieubeheer is ontvangen van Laco Glanerbrook B.V., postbus 121, te Geleen, inzake het veranderen (van de werking) van een sport- en recreatiecentrum, gelegen aan de Kummenaedestraat 45, te Geleen. De gemelde veranderingen hebben betrekking op:

a. Verplaatsing van de chloortank met een inhoud van 4000 liter; b. Realisatie van twee kunststof vaten met zwavelzuur a 100 liter; c. Bijplaatsen van en tevens opslag voor 20 cans zwavelzuur a 25 liter in servicegebouw/filterhuis buitenbaden; d. Beëindiging van de opslag zoutzuur (inhoud 640 liter) en emballage in garageberging "32";
e. Realisatie van bovengrondse kunststof tank (in lekbak) met zoutzuur (inhoud 1500 liter) met een maximale opslagcapaciteit van 500 liter in ruimte A21 nivo 1;
f. Bouwkundige aanpassingen.
g. Door de wijzigingen in de inrichting veranderen de soorten en maximaal in de inrichting aanwezige gevaarlijke vloeistoffen in emballage zoals deze zijn opgesomd in tabel 4.10 van de vigerende vergunning. Hierop zijn de eisen van de CPR15-1 van toepassing en aan de hierin opgenomen eisen wordt voldaan.

Zij hebben verklaard de melding te accepteren. De verklaring is op 23 augustus 2002 verzonden aan Laco Glanerbrook B.V.. De melding, de verklaring en de daarbij behorende stukken liggen ten gemeentehuize, afdeling Bouwen en Milieu (Bedrijven), kamer E 2.07 (telefoon 046-4784767), Markt 1 te Geleen, voor een ieder ter inzage, op de daartoe gebruikelijke openingsuren. Op de stukken kan een mondelinge toelichting worden verkregen. Degene, die een mondelinge toelichting wenst, wordt verzocht om hiervoor een afspraak te maken. Tegen betaling van de kosten worden kopieën van de stukken verstrekt. Belanghebbenden kunnen tegen de verklaring binnen 6 weken na de dag van verzending daarvan aan Laco Glanerbrook B.V. een bezwaarschrift indienen. Bovendien kan een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan, indien onverwijlde spoed - gelet op de betrokken belangen - dat vereist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. De verklaring treedt in werking met ingang van de dag na de dag, waarop de bezwarentermijn is verstreken. Dit geldt niet, indien vóór de betreffende datum bezwaar is gemaakt en tevens een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Alsdan treedt de verklaring niet in werking, voordat op het verzoek om voorlopige voorziening een beslissing is genomen.

Aanleg individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Burgemeester en wethouders van Sittard - Geleen maken ingevolge artikel 26 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer bekend, dat is besloten de navolgende individuele gehandicaptenparkeerplaatsen aan te leggen:

* voor de woning in de straat Op de Kraonkel 55 te Geleen, naar aanleiding van het verzoek van P.G. Bayens.

Deze maatregel zal middels het aanbrengen van een markering en het plaatsen van het verkeersbord no. E06, met het kentekennummer als onderbord, zoals aangeduid in bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, worden aangegeven. Het genoemde besluit wordt genomen ter bescherming van weggebruikers en passagiers en ingevolge artikel 2, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 noodzakelijk geacht.
Het besluit ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage op de afdeling Plannen/eenheid verkeer (kamer A 4.02) tijdens kantooruren op de werkdagen dat het gemeentehuis te Geleen is geopend. Indien u het niet eens bent met de inhoud van dit besluit, kunt u ingevolge de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken, na datum van publicatie van het onderhavige besluit, bij het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard - Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard - Geleen een bezwaarschrift indienen.

Vrijstelling bestemmingsplan
Ten behoeve van de navolgende bouwplannen is het college van Burgemeester en Wethouders van Sittard?Geleen voornemens vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening:

* uitbreiden van de woning Normandiestraat te Sittard;
* bouw van een berging en hobbyruimte bij de woning Edisonstraat 3, eveneens te Sittard.

Beide bouwplannen liggen met ingang van donderdag 5 september tot en met woensdag 2 oktober 2002 voor eenieder ter ter inzage bij de servicebalie Bouwen en Wonen ten gemeentehuize in Sittard. Gedurende deze termijn bestaat de gelegenheid, eveneens voor eenieder, zijn zienswijze ten aanzien van deze bouwplannen schriftelijk kenbaar te maken aan Burgemeester en Wethouders.