Gemeente Alphen aan den Rijn


Opschoonacties Stationsplein

Om de al jaren bestaande overlast van buiten de stalling geplaatste (brom)fietsen en scooters tegen te gaan wordt een gedeelte van het Stationsplein aangewezen als zone waarbinnen het verboden is dergelijke voertuigen buiten de daarvoor bestemde stallingplaatsen te stallen. Verder is het gebied aangewezen waar het verboden is voertuigwrakken te stallen. Dagelijks zal door gemeentelijke controleurs op deze verboden worden gecontroleerd. Wanneer overtredingen worden geconstateerd worden de eigenaren door middel van een sticker op het voertuig gewaarschuwd. Zeer regelmatig wordt middels bestuursdwang een opschoonactie gehouden. In principe wekelijks, maar dit kan ook meerdere malen per week.

De fout gestalde voertuigen en wrakken worden, middels bestuursdwang, bij de opschoonactie verwijderd en opgeslagen op een gemeentelijk terrein. Vervolgens kunnen eigenaren op afspraak of op kijkdagen hun voertuig ophalen, tegen betaling van de kosten welke zijn gemoeid met de toepassing van bestuursdwang. De niet afgehaalde voertuigen worden uiteindelijk verkocht of vernietigd.

De zone waarbinnen de opschoonactie plaatsvindt wordt aangegeven met borden. Tevens zijn diverse herhalingsborden binnen het gebied aangebracht. De eerste opschoonactie wordt binnenkort georganiseerd. Informatie over verwijderde voertuigen kan worden verkregen via de gemeentelijke servicelijn 0800-0232223. Informatie over de regeling kan worden verkregen bij de afdeling Inrichting Openbare Ruimte via telefoonnummer 0172 - 481605.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 04 september 2002 laatste wijziging