Gemeente Breda

04-09-2002

Bibliotheek Breda en De Nieuwe Veste energiezuiniger

In het hoofdgebouw van Bibliotheek Breda en De Nieuwe Veste zal vanaf nu aanzienlijk bespaard worden op energie. Onderzoek heeft uitgewezen dat het in gebouw aan de Molenstraat jaarlijks zon e18.400 bespaard kan worden door beperking van het energiegebruik.

In opdracht van de Gemeente Breda heeft het bureau Smartest Buildings uit Amersfoort een energiescan uitgevoerd in het gebouw aan de Molenstraat. In het rapport dat hierover verschenen is, is uiteengezet hoe het verbruik van gas en elektriciteit in de Bibliotheek en De Nieuwe Veste beperkt kan worden. Zo zullen in de toekomst, naast allerlei energiebesparende maatregelen, ook zonnecollectoren worden aangewend om energie op te wekken. De opgewekte zonne-energie wordt vervolgens teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

De energiebesparende maatregelen sluiten goed aan bij het beleid van de gemeente Breda om energiezuinige gebouwen te plaatsen. Een ander voorbeeld hiervan is het in aanbouw zijnde stadskantoor waar optimaal gebruik zal worden gemaakt van duurzame energie.

Breda, 2 september 2002