Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-09-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey; 13.20 u) Woensdag, 4 september 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; zakkenrollerij
Een 54-jarige vrouw uit Heerlen ontdekte afgelopen dinsdagmiddag op de Bongerd in Heerlen dat onbekenden haar beurs uit de schoudertas hadden gestolen. In de beurs bevonden zich papieren, enkele bankpasjes en een geldbedrag van vijftig Euro. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Heerlen; ingebroken
Afgelopen dinsdagmiddag werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Zeswegenlaan in Heerlen. Inbrekers zijn die dinsdag de woning binnengedrongen en hebben deze geheel doorzocht. Gestolen werden stereo-apparatuur, een videorecorder en een dvd-speler. Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 03.00 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Koperslager in Heerlen. Inbrekers zijn door vernieling van een ruit het bedrijfspand binnengedrongen en hebben vermoedelijk (moet nog allemaal precies worden nagegaan) computerapparatuur gestolen.

Heerlen; bolletjes
Afgelopen dinsdagavond wilde de politie op de Willemstraat in Heerlen een 20-jarige man uit Heerlen controleren toen de Heerlenaar, vermoedelijk omdat hij de politie in de gaten had gekregen, plotseling een bolletje op de grond liet vallen. Bij nadere controle bleek de man totaal nog zon negentien bolletjes heroine en cocaine bij zich te hebben. Alle verdovende middelen (ruim dertig gram) werden in beslag genomen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; softdrugs
De politie die aanwijzingen had dat in een pand aan het Plein in Kerkrade werd gehandeld in verdovende middelen, ging afgelopen dinsdagavond dan ook controleren. In het pand vond de politie totaal zon 73 gram softdrugs (hashish), een 16-tal joints, een rekenmachine en een weegschaal. Sofdrugs, weegschaal en de rekenmachine werden in beslag genomen. Een in het pand aanwezige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.