Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 4-09-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.50 uur) Woensdag, 4 september 2002

Maastricht, gewond bij verkeersongeval:

Dinsdagmiddag 3 september 2002 heeft op de Rijksweg te Geleen een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij drie voertuigen betrokken waren.
Een 28 jarige automobiliste uit Maastricht stond kort voor 16.00 uur op de Rijksweg voorgesorteerd om een parkeerplaats van een supermarkt op te gaan rijden. Een 52 jarige vrachtwagenchauffeur woonachtig te Margraten zag de op de weg stilstaande personenauto te laat, remde zijn voertuig nog wel af, maar kon een aanrijding niet voorkomen. Hij reed daar van achteren tegenaan. Door de klap van de aanrijding schoot de voorgesorteerde personenauto het weggedeelte op voor het tegemoet komende verkeer waar deze opnieuw werd aangereden door een uit tegengestelde richting naderende personenauto bestuurd door een 52 jarige inwoonster uit Cadier en Keer.
Brandweer, politie en ambulance kwamen allen ter plaatse. De 28 jarige automobiliste uit Maastricht moest door de brandweer uit haar auto worden gehaald. Daarna werd zij overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht. (Of zij werd opgenomen is niet bekend) Ook de 52 jarige bestuurster uit Cadier en Keer moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Zij kon na behandeling weer huiswaarts. Alle betrokken voertuigen liepen zware schade op.

Maastricht, verkeerscontrole:
Dinsdag 3 september 2002 heeft de politie een controle uitgeoefend op de naleving van de verkeersregels en verkeerstekens met betrekking tot de verkeerssituatie op de kruising Akersteenweg Dorpsstraat - Burgemeester Cortenstraat te Maastricht.
In strijd met de verkeersregels en verkeerstekens negeren vele bestuurders het verbod om op de genoemde kruising vanaf de Dorpsstraat links of rechts af te slaan om hun weg voort te zetten over de Akersteenweg.
De politie verbaliseerde tussen 10.30 en 12.20 uur 28 bestuurders. Allen werden ter plaatse staande gehouden en kregen het proces-verbaal meteen uitgereikt. Automobilisten kregen een transactie aangeboden van 28 euro, bromfietsbestuurders 23 euro en fietsers 17 euro.

Maastricht, lastige klant:
Een 19 jarige inwoner van Maastricht is woensdagmorgen 4 september 2002 door de politie het academisch ziekenhuis te Maastricht uitgezet nadat hij naar een behandelend arts trapte.
De inwoner van Maastricht was woensdagmorgen omstreeks 04.30 uur op de Hoge Weert te Maastricht betrokken bij een handgemeen met een kennis. Bij dat handgemeen liep hij een bloedende wond op aan zijn neus en tevens raakte daarbij zijn arm uit kom. De te hulp geroepen politie en ambulancepersoneel wilden hem helpen, maar hij stelde zich op zijn zachts gezegd recalcitrant op. De inwoner van Maastricht werd door het ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis om op de afdeling spoedeisende hulp behandeld te kunnen worden. Ook daar stelde hij zich niet erg meewerkend op. Toen het personeel hem de arm in de kom wilde terugplaatsen begon zijn verveeld gedrag opnieuw. Nadat hij een behandelend arts trapte was voor het behandelend personeel de maat vol en werd hij op hun verzoek door de politie uit het ziekenhuis geplaatst. Om hem niet geheel zonder verzorging achter te laten werd hij door de politie ondergebracht in het slaaphuis.

Maastricht, defecte lift:
Dinsdagavond 3 september 2002 hebben zeven mensen vastgezeten in een lift die dienst weigerde aan de Florijnruwe te Maastricht. Omstreeks 22.35 uur kreeg de politie een telefoontje dat er een aantal mensen in een lift van een flatgebouw aan de Florijnruwe zouden vastzitten. Dat bleek ook zo te zijn. De lift stond op de begane grond, echter de deur bleek van geen kanten open te krijgen. De brandweer moest ter plaatse komen om het euvel te verhelpen. Deze kon met een speciale sleutel de deur openen waarna zeven mensen opgelucht de lift konden verlaten. Zij bleken een uur vastgezeten te hebben, maar liepen verder geen schade of nadeel op. De oorzaak van de storing kon niet achterhaald worden.