Gemeente Groningen

Persbericht

(Her)benoeming vijf leden minderhedenraad
03-09-2002

Het College van B&W stelt vandaag voor om vier nieuwe leden van de Minderhedenraad te benoemen en één lid voor zijn tweede termijn te benoemen. Hierdoor zijn de vijf vacatures weer ingevuld. De nieuwe leden zijn mevrouw K.El Majdoubi (Marokko) en de heren B. Tarawally (Sierra Leone) , S. Milovac (Bosnië) en H. Kaya (Turkije). Zij zijn benoemd voor de periode van 1 september 2002 tot 1 september 2005. De heer W. Altoma (Irak) is benoemd voor zijn tweede termijn van 1 juli 2002 tot 1 juli 2005.

De Minderhedenraad heeft zelf een actieve rol gespeeld bij de werving en selectie van de kandidaten. Het profiel is door hen zelf opgesteld, waarbij rekening is gehouden met de huidige samenstelling en de aanwezige deskundigheden.

Met deze benoeming bestaat de Minderhedenraad uit 5 vrouwen en 7 mannen. Voor eventuele verdere uitbreiding zal nadrukkelijk gezocht worden naar kandidaten uit de Antilliaanse en Chinese gemeenschap.

De Minderhedenraad bestaat sinds 1995 en adviseert het college van B&W gevraagd en ongevraagd over maatregelen die van belang zijn voor de positie van minderheidsgroeperingen in de gemeente. De taken en bevoegdheden zijn vastgelegd in de Verordening Minderhedenraad. De Minderhedenraad oriënteert zich al ruim een jaar op een nieuwe invulling van haar taak en heeft hiervoor een voorstel bij de gemeente ingediend.