Korps: Friesland, plaats: Fryslân 4-09-2002
Politieberichten van 4 september (07.00 - 13.00)

Aankondiging snelheidscontroles Fryske Diken
De radarcontroleurs van het Bureau Verkeershandhaving controleren dinsdag 10 september op de N351 bij Oldeholtpade (afslag A32). Donderdag 12 september vinden controles plaats op de N384 tussen Dearsum en Winsum. Vrijdag 13 september staan de radarwagens opgesteld op de N358 tussen Damwoude en Zwaagwesteinde. Verder controleert Politie Fryslân de hele week in de hele provincie extra op het dragen van de autogordel.

Leeuwarden: beroving
Dinsdag omstreeks 13.30 uur pinde een 77-jarige vrouw uit Ryptsjerk geld uit een automaat aan de Lieuwenburg. Op het moment dat ze plaats wilde maken voor de volgende pinner, kwam er een jongen op haar af, die zei: Geef maar hier. Daarna griste hij het geld uit haar handen en ging er op de fiets, samen met een maat, vandoor. Signalement: leeftijd circa 18 jaar, keurig gekleed, met een vermoedelijk geel T-shirt, blauwe spijkerbroek, normaal postuur en kort, golvend haar. De verdachte reed op een tamelijk nieuwe fiets. De politie heeft de omgeving nog afgezocht, maar zonder resultaat. Graag komt de politie in contact met eventuele getuigen op het algemeen nummer van de politie Fryslân, 0900 8844.

Leeuwarden: twee autos gestolen
In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee autos gestolen vanaf het terrein van een garage aan de Jupiterweg. De verdachten(n) heeft drie sleutels gestolen uit de brievenbus van de garage. Vervolgens zijn twee Volkswagens gestolen. Het betreft een zwarte Golf Variant met het kenteken 34 FB BJ en een zwarte Passat Variant met het kenteken XP TF 41. Aangifte is gedaan door een 46-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: te snel, rijbewijs ingevorderd
Woensdag omstreeks 12.20 reed een 47-jarige automobiliste uit Amsterdam met 151 km per uur over de Harlingerstraatweg. Ter plaatse is 100 toegestaan. Daarom is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272