Gemeente Emmen


---

Persbericht: Kunstproject voor Delftlanden, 4 september 2002

nieuwe woonwijk krijgt verledenvoorspeller
Uniek kunstproject voor Delftlanden

De Delflanden, Emmens zesde woonwijk, krijgt een verledenvoorspeller. Dit is het gevolg van een uniek kunstproject waar het college van Burgemeester en Wethouders gisteren haar akkoord heeft gegeven.

Het idee is afkomstig van Art Consultancy Geluk in Amsterdam. Zij kregen begin dit jaar opdracht de mogelijkheden te bestuderen voor kunst in de Delftlanden. Het bureau ging aanknopingspunten zoeken voor kunstprojecten en verdiepte zich in de geschiedenis van het plangebied. Maar die bleek weinig gedenkwaardig. Zo ontstond de verledenverteller.

Schrijvers uit Emmen
De verledenverteller wordt een soort geschiedenisboek over de Delftlanden, bestaande uit historische verhalen die verzonnen en geschreven zijn door inwoners van de gemeente Emmen. Hiervoor worden dit najaar workshops gehouden. Elk gezin dat straks in de Delftlanden gaat wonen krijgt het boek cadeau.

Kunstobjecten
De bedoeling is dat de verhalen worden vertaald naar kunstobjecten, die geplaatst worden in de woonwijk. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde karakters uit het boek een standbeeld krijgen in de centrale groenstrook of is een beschreven gebeurtenis terug te vinden in de bestrating.

Naar verwachting is het boek begin 2003 klaar. Wanneer de kunstobjecten vorm krijgen is nog niet bekend.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen